Sosyal proje sorumluluğunda Diş Hekimi Hatice Kurt Gök tarafından Saraykent’teki tüm ilkokullara diş taraması yapılarak, diş sağlığı konusunda da eğitim verildi. 
Diş Hekimi Gök yaptığı açıklamada; “Saraykent İlçe Devlet Hastanesinde 6 aydır görev yapmaktayım. Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğimizin desteği ile diş polikliniğinde teknik malzemeler tamamlandı. 6 ay içerisinde 192 kanal tedavisi, 965 dolgu, 338 hastaya diş temizliği, 160 hareketli protez, 775 adet kron seramik ve 700 adet protez tamiri yapmış bulunmaktayız. Ayrıca hastanemiz bünyesinde koruyucu tedavi olarak 180 çocuğa flour uygulaması yaptık. Altını çizerek flour tedavisini belirtmek istiyorum ailelerimize. Flour tedavisi çocuklarımızın ilerleyen zamanda diş ile ilgili yaşayacakları sıkıntıları büyük bir ölçüde azaltmaktadır. Aileler çocuklarını düzenli diş muayenesine getirdiklerinde ilerleyen yaşlarda sorun yaşamayacaklardır ” dedi. 
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca; “ Hasta memnuniyeti bizim için vazgeçilmez ilkemiz. Sağlık Bakanlığının bize sağladığı olanaklarla en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız önceden diş tedavileri için merkeze gelmekte ve hasta yoğunluğu nedeniyle çok ileri bir tarihe randevu verilmekteydi. Köyden gelen vatandaşlarımız ise randevuya ya gelirdi ya da gelemezdi. Böyle bir durumdan şu an en küçük ilçemizde diş hizmetlerinin rahatça verildiği bir döneme geçmiş bulunuyoruz. İlçe hastanelerimizde bir kaçında diş hekimi varken sadece diş çekimi yapılıyordu. Şimdi ise dolgu, kanal, protez gibi bir çok hizmet vermekteyiz. Sağlık ağızdan başlar, ağız ve diş sağlığımızı ihmal etmeyelim. Büyük bir özveri ile Saraykent İlçe Devlet Hastanemizde çalışan, Diş Hekimimiz Hatice Kurt Gök’ü tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim