Yimpaş Alış Veriş Merkezinde açılan stantta kan şeker ölçümü yapılarak, diş fırçası, diş macunu dağıtıldı. Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin açtığı stantta hastaların yaptığı el işi faaliyetleri sergilendi. Gebe okulu, organ bağışı, gıda güvenliği, Kırım-Kango kanamalı ateşi gibi bir çok sağlık sorunu hakkında vatandaşlar bilgilendirildi.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterli Op. Dr. İsmail Kurca; “07-13 Nisan Dünya Haftasının önemini vurgulamak biz sağlık çalışanlarına düşmektedir. Hedefimiz etkin, verimli, kaliteli sağlık hizmeti sunmak, bedenen ve ruhen sağlıklı toplumlar için çalışmaktır.
Genel sekreterlik olarak üzerinde durduğumuz en hassas konulardan biri ise organ bağışı, ülkemizde hala 60.000 kişiden fazla insanımız organ naklinin gerçekleşmesini bekliyor. Bu konuyla ilgili ne söylesek ne yapsak az kalır. Bugün yine dikkat çekmek için organ bağışı standımızı da açmış bulunmaktayız.Halkı bilgilendirmek, konuya bir kez daha dikkat çekmek için buradayız.
Ayrıca bugün yine burada toplum ruh sağlığı merkezimizdeki bireylerimizin el sanatları sergisi de bulunmaktadır. Sağlık; sadece bedenen değil ruhen de iyi olma hali politikasıyla her zaman yanlarında destek vermeye devam edeceğiz. 
Gece gündüz kesintisiz hizmeti en iyi şekilde sunmaya devam edeceğiz, sağlıklı mutlu yarınlar için” şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: TE Bilişim