Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı programı kapsamında öğrencilere diş sağlığı eğitimi verildi. Sakarya İlkokulu’nda gerçekleşen eğitimin ardından öğrencilere diş bakım seti hediye edildi.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi doktorları tarafından verilen eğitim ile ilgili konuşan Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaaslan, kurum olarak koruyucu sağlık hizmetlerine ayrı bir önem verdiklerini söyledi.
Bireylerin hastalıkla karşılaşmaması için koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında gerekli bilinçlendirme, bilgilendirme, tarama ve teşhis gibi tedavi ve işlemler yaptıklarını söyleyen Karaaslan, bu kapsamda sağlıklı bir neslin devamı için miniklere diş sağlığı taraması yaptıklarını ve akabinde verilen eğitim ile birlikte ücretsiz diş bakım seti hediye ederek, miniklerin sağlıklı bir ağız ve diş yapısına sahip olmalarını hedeflediklerini ifade etti.
Mehmet Akif Karaaslan okullarda 15 bin 782 öğrenci ve 3 bin 25 veli ve öğretmenlere ağız ve diş sağlığı eğitimi verdiklerini de sözlerine ekleyerek aynı programı huzurevi, cezaevi ve rehabilitasyon merkezlerinde de uyguladıklarını aktardı.

Editör: TE Bilişim