Sağlıklı beslenmenin, iyi bir şekilde büyüme ve gelişmenin yanında, okul başarısını da etkilediği, yetersiz, aynı zamanda dengesiz beslenmenin, dikkat sürelerinde kısalmaya, algılarda azalmaya sebebiyet verdiği vurgulandı.
Okul çağındaki çocukların temel besin gıdalarıyla düzenli bir şekilde beslenmesi gerektiğine dikkat çekilerek, "Sağlıklı beslenme için et ve ürünleri, yumurta ve kuru baklagiller ile sert kabuklu yemişler, tohumlar, sebzeler, meyveler, ekmek ve tahıllar eksik edilmemeli" denildi.
Kahvaltının en önemli öğün olduğuna da vurgu yapılarak, "Kahvaltı yapılmadığında veya uzun süreli açlıklarda dikkat dağınıklığı, yorgunluk, baş ağrısı ve zihinsel performansta azalma olmaktadır. Bu nedenle, güne yeterli ve dengeli yapılan bir kahvaltı ile başlamak okul başarısının artmasında son derece önemlidir. Gün boyu fiziksel ve zihinsel performansın en üst düzeyde tutulabilmesi, düzenli olarak ana ve ara öğünleri tüketmeniz ile mümkündür. Bu nedenle, öğün atlanmamalıdır" ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim