Sağlık Müdürlüğü Yozgat’ta toplamda 21 adet projeyle sağlığa yönelik yatırım ve çalışmalarını sürdürüyor. Söz konusu projelerden 9 tanesi ise hastane inşaatı projesi olarak yer alıyor.
Yozgat’ın ilçelerinde devam eden sağlık yatırımları kapsamında Yerköy İlçesi’ne 4 hekimli Aile Sağlığı Merkezi, Yaylacık’a sağlık evi, Akdağmadeni İlçesi Alicik Beldesi’ne ve Saraykent’e Toplum Sağlığı Merkezi ile Aile Sağlığı Merkezi yapımları devam ediyor. İlçelerde ihtiyaç duyulan sağlık merkezleri yapımında Sarıkaya’ya Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi, Çayıralan’a 6 hekimli Aile Sağlığı Merkezi, Akdağmadeni Belekcihan ve Kirsinkavağı sağlık evleri yapımında proje ve arsa çalışmalarının sonuna gelindi. Bunun yanı sıra mevcut sağlık merkezlerinin bakım, onarım ve tadilatları da gerçekleşti.
HASTANELER YAPILDI

Yozgat’ta sağlık yatırımları kapsamında ilçelerdeki vatandaşların ihtiyaç duyduğu, Yozgat merkeze ve civar illere sevk oranlarını azaltmak ve ilçe vatandaşlarına yerinde sağlık hizmeti sunmak amacıyla ilçelerde başlatılan hastane inşaatlarından bazıları sonlandırılıp, hizmete girerken, bazılarında ise projelendirmeler ve çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Akdağmadeni İlçesi’nde yapılan 50 yataklı hastane inşaatı projesinin yüzde yüzlük kısmı tamamlanarak geçici kabul aşamasına gelindi.

Boğazlıyan İlçesi’ne inşa edilen 50 yataklı hastanede ise geçici kabul yapılırken meydana gelen bazı pürüzlerin giderilmesi noktasında İl Sağlık Müdürlüğü devreye girdi ve bu sene itibariyle Boğazlıyan Devlet Hastanesi’nin yeni binaya taşınacağı ifade edildi.

Sarıkaya İlçesi’nde yer alan devlet hastanesine ek bina yapılırken, Sorgun’da 43 bin metrekarelik alan üzerinde yapımı devam eden 250 yataklı hastanenin önümüzdeki yıl itibariyle hizmete gireceği dile getirilirken, son derece modern bir bina olan hastaneni çatı kısmında hasta nakli için helikopter pisti de inşa edildiği eklendi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre Kadışehri ve Yenifakılı İlçesi’nde 10 yataklı hastanelerin faaliyete geçtiği, Saraykent 20 yataklı ve Çekerek 30 yataklı devlet hastanelerinde de çalışmaların sürdüğü bildirildi. Şefaatli İlçesi’ne yapımı planlanan hastanenin ise bu yıl işlemleri ve ihalesinin bittiğini ve inşaatının 2015 yılı içerisinde başlayacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim