Yozgat Kızılay Kan Merkezi tarafından Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen kan bağış kampanyasına Yozgat halkı büyük ilgi gösterdi. Her kampanyada toplanan kan miktarının Yozgat’ta artırarak yoluna devam eden Yozgat Kızılay Kan Merkezi bu kampanyasında da topladığı kan miktarı sayısını artırmayı başardı. 

Kızılay Kan Merkezi tarafından Cumhuriyet Alanı’nda başlatılan ve 14 gün süren kan bağış kampanyası sonucunda 14 günde yaklaşık bin 200 ünite kan toplandı. Günlük ortalama 85 ünite kan toplayan Yozgat Kızılay Kan Merkezi yeni bir rekora ulaşarak, topladığı kan sayısını yaklaşık 10 ünite artırdı. Acil değil sürekli ihtiyaç olan kan için Yozgat halkı yoğun ilgi gösterirken 14 günlük kampanyada günlük ortalama 85 ünite kan toplandı. 

Öğrenci ve gençlerin yoğun katılım gösterdiği kan bağış kampanyasında Yozgatlıların verdiği desteğe Kızılay Kan Merkezi Doktoru Selçuk Cansız teşekkür etti. Selçuk Cansız, “14 günde Yozgat halkı kampanyamıza yoğun ilgi gösterdi. 

Önceki kampanyalarımızda günlük yaklaşık 70 ila 75 ünite kan toplarken, bu kampanyamızda bu sayı 85’e çıktı” dedi. Cansız, kampanyaların ilçelerde devam edeceğini bildirerek, Yozgat’ın ardından 7 gün Sorgun’da, 5 gün ise Boğazlıyan’da kampanyayı sürdüreceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim