Bir hekimin en etkin, doğru ve hızlı sonuç alıp, teşhisi kolaylaştıran hizmetin laboratuvar hizmetleri ve altyapısı olduğunu söyleyen Yozgat Şehir Hastanesi Rönesans Holding Hastane Yöneticisi Mehmet Karakuş;

“Hastanemiz laboratuvarı son teknoloji sistemler ile donatılmış olup, sistemler seçilirken kaliteli, güvenilir ve efektif sistemler kullanılmıştır. Son teknolojiyle kurulan hastanemizde, Dijital Patoloji sistemi çalışacağız” dedi. 
Tele patoloji ve gerçek -zamanlı olarak cam- slaytları incelemek için hızlı olarak görüntülenebildiği sektördeki en son çıkan sistem olduğunu kaydeden Karakuş, şunları söyledi: 
“Slayt kapasitesi ve tamamen robotik kontrol sistemi ile 15 saniyeden daha kısa zamanda hastalara ait slaytlara gerçek zamanlı olarak ulaşılacaktır. Son derece kompakt dizaynı sayesinde laboratuvarda fazla yer işgal etmemesi, kolay kullanımı ve bu sistemler içinde minimum bilgi işlem ihtiyacı düşünüldüğünde, laboratuvarımız ve hastalara çok kısa zamanda sonuç yetiştirmemiz açısından sadece bölgemizde değil, tüm Türkiye’de önemli bir referans laboratuvarı olacağımızı düşünüyoruz. ” Kanser teşhisini ileri noktalara taşımak, yaşamlara kalite katmak ”ilkesiyle Yozgat ve çevre illerdeki halkımıza hizmet vereceğiz.” 
Editör: TE Bilişim