Sağlık çalışanlarının bize mesajı var. Hayatım Hayatın Olsun sloganıyla yola çıkan Yozgat Sağlık çalışanları diyor ki, “Bağışlanan her organ filizlenen bir hayattır.” 3-9 Kasım tarihleri arasında “Organ Bağışı Haftası” nedeniyle sağlık çalışanları kolları sıvadı.
Bu hafta hastanelerde Yozgat Organ ve Doku Nakli İl Koordinatörü Mehmet Duman tarafından verilen eğitimlerin yanı sıra, Organ Bağış standı açılarak, vatandaşı bu konuda duyarlı olmaya çağıran sağlık çalışanları sosyal medya üzerinden de dikkat çekmeye çalışıyor.
Ülkemizde 03-09 Kasım tarihleri arasında “Organ Bağışı Haftası” olarak belirtilmiştir. Ülkemizde gün itibariyle 28.000’i aşkın kişi hayatlarını devam ettirebilmek için organ naklini bekliyor. Nakle en çok ihtiyaç duyulan organlar böbrek, karaciğer, kalp ve korneadır. Her yıl binlerce kişi organ bulunamadığı için hayatını kaybetmektedir. Böbrek yetmezliği her geçen gün vaka sayısı ile ülkemiz için kanayan bir yaradır. Bugün ülkemizde 22.000 kişi böbrek nakli için, 2225 kişi karaciğer, 623 kişi kalp, 265 kişi pankreas, 51 kişi akciğer, 5 kişi ince bağırsak ve 4 kişi kalp kapağı nakli beklemektedir. Yozgat’ta 2014 yılında 220 kişi organını bağış yaparken 2015 yılında ise 540 kişi oldu. 
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada; “Sağlıklı olan her vatandaşın, gelecekte bir gün kendisi ya da bir yakını için organ gerekebileceğini göz önünde bulundurarak, organ bağışında bulunması ve farkındalığın artırılması önemlidir. 3-9 Kasım Organ Bağışı nedeniyle tekrar böylesine kutsal bir mesajı gerek eğitim, gerek stantlar gerekse organ nakli bekleyen organların materyalleri ile gündeme taşımak istedik. Unutmayalım, bağışlanan her organ filizlenen bir hayattır” dedi.

Editör: TE Bilişim