Yeni mağduriyet kapıda! O ilaçlar için yeni karar Yeni mağduriyet kapıda! O ilaçlar için yeni karar

SARIKAYA ilçesinde katıldığı bir yakınının cenaze töreninde yeni tip korona virüse (Covid-19) yakalanan Muharrem Günal, hastalığın eşine de bulaşmasına neden oldu. Soluğu hastanede alan çift, yeniden sağlıklarına kavuşmanın sevincini yaşamaya başladı. Sarıkaya ilçesinde Covid-19'dan hayatını kaybeden akrabasının cenaze törenine katılan 54 yaşındaki Günal, kısa süre sonra yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Sarıkaya Devlet Hastanesine başvurdu. Hastanede yapılan Covid-19 testi pozitif çıkan Günal, yaklaşık bir hafta Sarıkaya’da tedavi gördükten sonra durumunun ağırlaşmasıyla Kayseri Şehir Hastanesine sevk edildi. Bir süre sonra eşi Türkan Günal da testi pozitif çıkınca Kayseri Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Günal çifti, zorlu bir sürecin ardından sağlık personelinin de desteğiyle sağlıklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
CENAZEYE KATILDI
Muharrem Günal, katıldığı cenaze töreninde Covid-19'a yakalandığını, hastalığı eşine de bulaştırdığı için çok üzgün olduğunu belirtti. Uzun süre tedavi gördüğünü vurgulayan Günal, "18 Ekim'de bir akrabam ölünce cenazeyle ilgilendim ve soğukta kaldığım için rahatsızlığım başladı. Zaten kendisi de Covid-19'dan dolayı vefat etmişti. Biz de bu hastalığı kapmış olduk" dedi. Covid-19'u hiç kimsenin hafife almaması gerektiğini vurgulayan Günal, ‘’Sarıkaya Devlet Hastanesinde 6 gün yattıktan sonra beni Kayseri Şehir Hastanesine sevk ettiler. Ateş ve öksürüğüm vardı. Buraya geldiğimde şikayetlerim arttı. 25 gün yoğun bakımda yattım. Yoğun bakımda ateşim düştükten sonra biraz rahatladım fakat orada 23 gün çok sıkıntı çektim. Günübirlik ölümü düşündüm. Nefes alamadığım günler oldu ve makineye bağlandım. Allah devletimize zeval vermesin. Ölüm saatlik aklınızda oluyor’’ diye konuştu.
TEDAVİ GÖRDÜLER
Kayseri Şehir Hastanesinde kendileriyle yakından ilgilenildiğinin altını çizen Günal, sağlık personeline teşekkür etti. Kurallara uyarak kalabalıktan uzak durulması uyarısında bulunan Günal, "Adet, kültür, düğün.... Onlar geçti. Bu illet giderse o eski günlerin yeniden gelmesini temenni ederim. Ben kendimi çok koruyan bir insandım. Kalabalığa girmeyen, sürekli maske takan, günlük yürüyüş yapan bir insan olmama rağmen bu hastalığa yakalandım ve 45 gündür bunu çekiyorum. Herkesin bu illetten uzak durup, birbirine saygı ve sevgi göstererek temizlik, maske ve mesafeye dikkat etmesini istiyorum." diye konuştu. 
ÇOK ZOR
Gecesinin gündüzünün olmadığını, hep ağladığını kaydeden Türkan Günal da, Covid-19'un kocasından kendisine bulaştığını anlatarak, bu sürecin çok zor geçtiğini söyledi. Kocasının hastalığı daha zor geçirdiğini belirten Günal, "Çok kötüydü, anlatamam. O, Kayseri Şehir Hastanesi'nde yatarken ben de bir hafta Sarıkaya Devlet Hastanesinde yattım. Gecem gündüzüm yoktu, hep ağladım. Hep, 'ne olacağız' diye düşündüm. Çok zor bir dönemdi. Böyle bir şeyi hiç kimsenin yaşamasını istemem" ifadelerini kullandı. 
KEŞKE GİTMESEYDİK
‘’Cenaze törenine keşke gitmeseydik ama gitmek zorunda kaldık’’ diyen Günal, ‘’Hastalık eşimden bana geçti. 10 gün de Kayseri Şehir Hastanesinde yattım, eşim daha ağır geçirdiği için ben kendimi unuttum. Biz gerçekten çok dikkat eden bir aileydik ama cenaze olunca çıkmak zorunda kaldık fakat başkaları çıkmasın. Bu hastalık hiçbir şeye benzemiyor, baş veya diş ağrısı gibi değil, çok farklı, Allah kimsenin başına vermesin’’ ifadelerini kullandı. 
 

Editör: TE Bilişim