Uzmanlar, migren hastalarının, doktora gitmek yerine rastgele aldıkları ağrı kesici ilaçlarla sadece ağrıyı dindirme yoluna gittiklerini belirterek, rastgele alınan ağrı kesicilerin iç organlarda kalıcı hasarlar oluşturabileceği uyarısında bulundu.
    Uzmanların yaptığı açıklamada, migreni tetikleyen en önemli faktörlerden birinin stres olduğunu ifade ederek, çeşitli araştırmalara göre her dört kadından birinde migren bulunduğunu, bunun nedeninin de hormonlar ve duygusal hassaslık olduğunu kaydetti.
    Kadınların hem günlük yaşamın hem de ailevi sorunların stresini daha yoğun yaşadığını vurgulayan Uzmanlar, bunun da kadınlarda migren hastalığının sıklıkla görülmesine yol açtığına işaret etti.
    Uzmanlar, açıklamasında, ''Migren hastaları, doktora gitmek yerine rastgele aldıkları ağrı kesici ilaçlarla sadece ağrıyı dindirme yoluna gidiyorlar. Rastgele alınan ağrı kesiciler iç organlarda kalıcı hasarlar oluşturabilir'' uyarısında bulundu.
    Ağrı durumlarında mutlaka doktora gidilmesi gerektiğini belirten Uzmanlar, açıklamasında şu önerilerde bulundu:
    ''Baştaki ağrıyı dindireyim derken mideye, böbreklere ya da karaciğere daha büyük zararlar verilebilir. Doktor tavsiyesi dışında, ağrı kesici hap kullanma gereksinimi ortaya çıktığında, uçucu yaban nanesi yağını tavsiye ediyorum.
    Özellikle Avrupa'da, insanların ağrılarını dindirmek için sıklıkla kullandıkları ve hiçbir yan etkisi olmayan doğal yaban nanesi yağı Türkiye'de yeni yeni yayılmaya başladı.
    Roll on tüplerde satılan yağın, ağrıyı birkaç saniyede dindirme özelliği hem etkili hem de güvenilir.''
Editör: TE Bilişim