Uzmanlar sıcak ve soğukların karıştığı bu dönemde giyinme konusunda vatandaşları hassas davranmaları gerektiğini belirterek, “Özellikle 65 yaş üzeri kronik akciğer hastalığı bulunanların grip aşısı yapmalarını öneriyoruz” dedi.
    Uzmanlar  aniden bastıran soğuklarla ilgili vatandaşları giyinme konusunda uyardı. Ekim ayı ile beraber, sıcak ve soğukların birbirine karıştığını belirten Uzmanlar, vatandaşların giyinme konusunda çok hassas davranmaları gerektiğini söyledi. Son dönemde soğuk algınlığı ile hastaneye başvuranların sayısından ciddi bir artışın olduğunu ifade eden Uzmanlar, “İnsanlarımız bu ayda giyimlerine çok dikkat etmelidirler. Ne ince ne de kalın giyinmemelidirler.
    Hırka ve benzeri şeyleri yanlarında bulundursunlar, toplu yerlerde özellikle bu mevsimde üst solunum enfeksiyonlarıyla karşılaşabiliyoruz. Ayrıca 65 yaşın üzerinde ki kronik akciğer ile şeker ve benzeri hastalıkları olanların grip aşısı yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü grip aşısının yeni versiyonu çıktı Ekim ayı içerisinde yaptırırlarsa iyi olur. Daha önce hiç yapmamış kişilerde 2 doz, daha önce grip aşısı yapmış olanlar ise 1 doz şeklinde uygulanıyor. Çabuk hastalanan çabuk grip enfeksiyonuna kapılanların da bu aşıyı yaptırmalarını istiyoruz. Bu dönemde sağlıklı bireylerin dışarı çıkarken giyinme tarzına yani incemi kalın mı giyineceklerine dikkat etmelidirler. Çünkü gün içerisinde iki mevsimi de yaşayabiliyoruz.
    Dikkat etmelerini gereken ikinci bir şey ise vücut direnci düşük şeker, astım, kronik bronşit gibi olan hastaların da grip aşısı yaptırmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim