YOZGAT’ta son günlerde vatandaşların karın ağrısı şikayetlerinin artması, bunun da şebeke suyundan kaynaklı olabileceği ihtimalinin yaygın olarak konuşulmaya başlanılması, sorunu psikolojik noktaya taşıdı.
Artan şikayetlere açıklık getiren Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü, mevsim geçişinden dolayı meydana gelebilecek rahatsızlıklara karşı vatandaşları uyardı.
Yozgat İl Sağlık Müdürü Doktor Fatih Şahin, mevsim geçişinden dolayı bazı vatandaşlarda görülebilecek karın ağrısı gibi şikayetlerin ‘salgın ve bulaşıcı hastalık’ gibi algılanmaması gerektiğine dikkat çekti.
Doktor Fatih Şahin, Eylül ayında kuruma bağlı hastanenin acil servisine 12 bin 700 hastanın müracaat ettiğini, 950 hastanın ise karın ağrısı şikayetiyle başvuru yaptığını bildirdi. Şahin,
“Bu 950 hasta arasından sadece 530 vatandaşta ishal ile uyumlu bulgulara rastlanmıştır. Bu rakam ise bizim için normal seviyededir” dedi.
Doktor Fatih Şahin, şehirdeki su numunelerinin de incelendiğini ifade ederek, yapılan bakteri analizinde bakteri bulunan suyun söz konusu olmadığını aktardı.
Yozgat İl Sağlık Müdürü Fatih Şahin, “Halkımız bu konuda panik yapmasın. Şehrimizde bir salgın ve bulaşıcı vaka söz konusu değildir. Mevsim geçişinden dolayı bazı vatandaşlarımızda karın ağrısı söz konusu olabilir” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilişim