Yozgat Çözüm Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fatih Yılmaz, gerek Çözüm Koleji gerekse Darüşşifa Sağlık Meslek Lisesi olarak yaptıkları etkinliklerde öğrencilere Türk Kızılay’ını anlatarak onların bu konunun önemi hususunda bilinçlenmeye çalıştıklarını söyledi.

İki kurumun ortaklaşa yaptığı programda Çözüm Koleji ilkokul kısmındaki öğrencilere animasyon filmlerle Kızılay nedir, amacı ve ilkeleri ile ilgili bilgiler verilirken, anaokulu kısmında ise Kızılay draması ile miniklerin bilinçlendirildiğini ifade eden Yılmaz, “Sağlık meslek lisesi 11.sınıf öğrencilerimiz ve okul hemşirelerimizin işbirliği ile ortaokul öğrencilerimizin tansiyon ve ateş değerleri ölçülerek Kızılay Haftası anısına yaptırdığımız kartlara not düşüldü.

Günün devamında Yozgat Kızılay Şubesi, Darüşşifa Sağlık Meslek Lisesi’ne geldi. Öğretmenlerimiz gönüllü kan bağışı yapıtı. Öğretmenlerimizin bağış yaptığı ve örnek davranış sergilediği bu etkinliğe dışarıdan vatandaşlarımızın da destek vermesi programa renk kattı. Ayrıca Darüşşifa Sağlık Meslek Lisesi kurucuları Yusuf Avan ve Mehmet Yıldırım bu etkinliği düzenleyen Darüşşifa Rehberlik Öğretmeni Makbule Sargın’a , Hemşire Öğretmen Merve Çapraz’a, Koordinatör Öğretmen Semih Yarar’a, katılımlarından dolayı Yozgat Kızılay Şube görevlilerine de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim