Yozgat Şehir Hastanesi’nin 18 ay gibi kısa sürede tamamlandığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, bu hastanenin Avrupa ülkelerinde dahi olmadığını söyledi. 
Açılış törenine, Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Adalet Bakanı Bozdağ, Sağlık Bakanı Akdağ, eski TBMM Başkanı Çiçek, eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Yozgat milletvekilleri, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. 
"Sağlıkta dönüşümü gerçekleştiren ülke Türkiye'dir” diyen Başbakan Binali Yıldırım, “Cumhurbaşkanımızın hayalidir bu şehir hastaneleri. İktidara geldiğimiz ilk günden beri hep bu projeleri hayal etti. İşte Cumhurbaşkanımızın hayali gerçek oldu, burada, Yozgat'ta. İlk biten şehir hastanesi Yozgat ama açılışı üçüncü olarak yapılıyor, çünkü vakit bulamadık, açmak için vaktimiz olup, gelemedik. 1 Ocak'tan beri hastane hizmet veriyor" dedi.
“Avrupa’da yok, kıskan Avrupa”
Yozgat Şehir Hastanesinin 18 ay gibi kısa sürede tamamlandığına dikkati çeken Başbakan Yıldırım, "Allah'a şükür son 15 sene de siz bize güç verdiniz, biz de sizin beklediğiniz hizmetleri yaptık. Avrupa'da yok, Avrupa'da. Avrupa kıskan. Niye hırçınlaşıyorlar? Çünkü Türkiye, dünyanın en büyük eserlerini yapıyor. Dünyanın en büyük havalimanını, en derin, en uzun tünellerini yapıyor, 25 bin kilometre bölünmüş yol yapıyor, şehir hastaneleri yapıyor, milletimizin hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Bu da birilerini rahatsız ediyor. Varsın rahatsız olsunlar, hiç önemi yok. Yeter ki benim milletim, Yozgatlı hemşerilerim rahat etsin. Önemli olan bu" şeklinde konuştu.
Hastanenin güzel bir eser olduğunu ve Yozgat'a çok yakıştığını belirten Yıldırım, Hastanenin çok hızlı şekilde, çok kaliteli bir eser olarak kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Yıldırım, bu eserin gerçekleştirilmesinde Yozgat milletvekilleri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in büyük katkı ve gayretleri olduğunu dile getirdi.
Yıldırım, "Bugün sağlık alanında her yerde, sadece Yozgat'ta değil, Türkiye'nin her köşesinde sağlıkta çok büyük hizmetler yapılıyor. Çünkü biz millete sevdalıyız, biz milletimize aşığız. Millet ne isterse onu yaparız. Milletin istemediğini de elimizin tersiyle çeviririz. Bu hastanemiz inşallah şifa dağıtacak. Bu hastanemiz sadece Yozgat'ın değil, bölgedeki bütün illerin hastalarına şifa dağıtacak. İşte bu hastaneler, bu eserler muasır medeniyetler seviyesine giden yolda birer birer hizmete giren eserlerdir." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim