Kanserle ilgili yapılan bir araştırmanın daha sonuçları açıklandı ve en önemli 8 belirti sıralandı. Bu belirtilerin başında idrarda kan ve anemi (kansızlık) geliyor.
    Uzmanlara göre, bilim adamları nedenini belirlemenin genelde güç olan ancak kanserle yakından ilişkisi bulunan belirtileri listeleyerek, hastalara bu konularda dikkatli olmalarını önerdi. Bu belirtilerin başında idrarda kan ve anemi (kansızlık) geliyor.
    Gerçekleştirilen araştırmada, kanserin diğer belirtileri arasında ise rektal kanama, kan öksürmek, göğüste şişlik ve kitle, yutkunma güçlüğü, menopoz sonrası kanama ve olağandışı prostat testleri bulunuyor.
Yaşa göre risk artıyor
    Uzmanlar, söz konusu belirtilerden hangisinin hangi yaş grubu için kanser oluşturduğunu da inceledi. Bunun için bu alanda daha önce yapılmış olan 25 araştırmanın sonuçları kullanan araştırmacılar, hasta 55 yaş altındaysa riskleri 'yirmide bir' eşiğine getiren sadece iki belirti olduğunu belirttiler. Bunlar prostat muayenesinde anormal sonuçlar çıkması ve göğüste kütle.
    55 yaşın üzerindekiler için yutkunma zorluğunun gırtlak kanseri habercisi olabileceği belirlenirken, bu sonucun sadece erkekler için geçerli olduğu ifade edildi. Ancak, idrarda kan görülmesi 60 yaşın üzerindeki hem kadın hem de erkekler için sorun oluşturuyor.Uzmanlar, kişinin sağlığında ender görülen değişikliklerin kontrol edilmesi gerektiğini belirtirken, kanser için erken uyarı işaretlerinin sadece bunlardan ibaret olmadığını ifade etti.
    Derneğin açıklamasına göre, bu çalışmada öne çıkarılan belirtiler zaten kanserin potansiyel habercileri arasında bulunuyor. Ancak 200'den fazla kanser tipi varken, bunların göstereceği belirtilerin de çok çeşitli olacağı kaydedildi.
Editör: TE Bilişim