Yozgat Halk Sağlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve vatandaşların katıldığı yürüyüş Yimpaş AVM önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanında son buldu.
Yozgat Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr.Murat Başkal, yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kanserin dünya ve Türkiye'de sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını söyledi.
Türkiye'de yılda ortalama 175 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu ifade eden Başkal, "Kanserli olguların yaklaşık üçte ikisi erkeklerde görülmekte, bölge veya şehirler arasında kanser görülme sıklığı açısından farklılıklar bulunmaktadır. Bunlarla birlikte ülkemizdeki kanser vakalarının önemli bir kısmı sigara ve obezite ile ilişkilidir. Kanser korunabilen bir hastalıktır ve doğru korunma stratejileri ile kanser vakalarının üçte biri önlenebilir. çevresel etkenler kanser oluşumunda yüzde 90-95 oranında etkilidir." dedi.
Kanserin önemli bir hastalık olduğunu belirten Başkal, "Kanser, günümüzde modern taptaki gelişmelere rağmen dünyada birinci, ülkemizde ise ikinci ölüm nedenleri arasında yer alarak önemli bir halk sağlığı sorunu olarak gündemde ki yerini korumaktadır. Kanser, küresel ve her yaşta görülebilir bir sağlık sorunudur." diye konuştu.
Başkal, kanser hastalığına dikkat çekmek ve sağlıklı yaşam için sağlık il müdürlüğü ve halk sağlığı müdürlüğü olarak yürüyüş düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim