Kısa bir süre önce yapımı ve teknik donanımı tamamlanan ancak kan alımı yapılamayan “Kızılay Kan Verme Merkezi” Yozgat Şubesini ziyaret ederek açıklama yapan iç Anadolu Kayseri Kan Alma Merkezleri Müdürü Ahmet Tatar “Merkezde çalıştıracak doktor bulamıyoruz” dedi.

            Dünya çapında tanınan ve gün geçtikçe de gelişimini hızlandıran Türk Kızılay’ı ve Türkiye’de bulunan şubeleri yardım ve çalışma konusunda hız kesmiyor. Son günlerde isminden sıkça bahsettiren Kızılay Yozgat Şubesi de bunlardan bir tanesini oluşturuyor.

            Kısa bir süre önce yapımı tamamlanan ve teknik donanımıyla da göz kamaştıran Kızılay Yozgat Kan Verme Merkezi’ni ziyaret eden İç Anadolu Kayseri Kan Alma Merkezleri Müdürü Ahmet Tatar, çalışmalarının devam ettiğini ancak kan alma konusunda bir doktor ve hemşirenin şart olduğunu dile getirdi.

            Kan Verme Merkezi’nde basın mensuplarına açıklama yapan Tatar; “Burada ki Yozgat Kan Verme Merkezi’nin hem tanıtımını yapmak hem de burada bazı açıklamalar da bulunmak için toplandık. Kan Merkezi hizmet binamız teknik donanımıyla kan almaya hazır duruma getirildi, inşallah yakında  hizmete başlayacak. Fakat teknik imkanları sağlamak yetmiyor bilindiği gibi ve şuan da personel sıkıntısı yaşıyoruz. Bizim burada kan alabilmemiz için kan kanunu gereğince hemşire ve doktor bulundurmamız gerekiyor.

            Şuan ki problemimiz henüz bir doktor bulamadık. Aracılığınızla da duyurmak istiyorum. Bu bölgede yaşayan ve bizimle çalışmak isteyen doktorlar varsa eğer şubelerimiz aracılığı ile bize başvuru yapabilirler” dedi. 4 Bin 500 TL’ ye çalıştıracak doktor bulamadıklarını söyleyen Tatar, bu nedenle de Yozgat’ta kan alımı yapamadıklarını belirtti. Doktorumuz gelene kadar, daha önce ki kan verme kampanyalarında olduğu gibi Kayseri’den gelen ekiple birlikte gezici kan toplama araçları ile kan alacaklarını ifade eden Tatar,” Doktorumuzun gelmesi ile birlikte artık isteyenler istediği zaman burada kan verebilecekler. Kimse kapalı kapı ile karşı karşıya kalmayacak. Böylelikle daha fazla kan toplama imkanımız olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim