HASTANE ÖNÜNDE ANLAMLI TEPKİ 

İlk tepki Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından sabah saat 09.00’da Devlet Hastanesi girişinde düzenlendi. 
15 dakika boyunca sessiz bekleyerek tepkisini dile getiren sağlık çalışanlarına bazı vatandaşlar da destek verdi. Eylem sonunda bir açıklama yapan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İsmail Kurca; “Ülkemizin güçlü yarınlarına daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaştırılması adına, hekiminden ebe ve hemşiresine,eczasından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanlarıyla sizlerin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız.

Geçtiğimiz hafta manidar bir şekilde gündem oluşturan değerli meslektaşım Op.Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesi nedeniyle farklı bir bir boyut kazanan saldırılardan derin endişe ve üzüntü duymaktayız.

Biz sizlerin sayesinde varız, mesleğimizi icra ederken kin, nefret şiddetin diliylee karşımıza çıkanlara en büyük dersi yine hep birlikte verebiliriz. İnsan hayatını hiçe sayarak kadar vahşileşen bu çirkin durum sadece yasal düzenlemeyle sıfır noktasına getirlmesi beklenemez. Şifa eren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor” dedi.

SAĞLIK-SEN’DEN TEPKİ

Günün ikinci tepki gösterisi Yozgat Sağlık-Sen Şubesi’nden geldi. 
Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önündü toplanan sendika üyeleri ve hastanede görev yapan doktorlar adına açıklama yapan Sağlık Sen Yozgat Şube Başkanı Faik Eroğlu, ülke genelinde yıllardır yaşanan sağlık çalışanlarına şiddetin, vahşi ve alçakça saldırının bir örneğini daha Samsun'da yaşadıklarını söyledi.
Eroğlu, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesinde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Bu menfur saldırı şiddetin toplumumuzu ne denli etkisi altına aldığını bir kez daha gözler önüne sermiştir" dedi.
Sağlık çalışanlarının yüreklerini dağlayan bu saldırıyı kınadıklarını ifade eden Eroğlu, "Sağlık camiası olarak bizleri derinden yaralayan ve vahşice saldırıyı yapanları lanetliyor, en ağır cezayı almaları gerektiğini bir kez daha yineliyoruz. Bu vesile ile, görev şehidimiz Dr. Kamil Furtun'a Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sağlık camiasına baş sağlığı diliyoruz" diye konuştu.
Ayrıca Sarıkaya ve Sorgun Devlet Hastanelerinde sağlık çalışanları acil servisler dışında 15 dakika süreyle sağlık hizmetine ara verdi.



KARAGÖZ SERT KONUŞTU 

Türk Sağlık Sen Yozgat Şube Başkanı Latif Karagöz,  Türk Sağlık Sen olarak sağlık çalışanlarına yönelik her şiddet olayının ardından yetkilileri sürekli uyardıklarını söyledi. Latif Karagöz, yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını ve geçmişte yaşanılanlarında unutup giderek gereğinin yapılmadığını söyledi.   Latif Karagöz, “11 Kasım 2005’de İstanbul’da  Prof. Dr. Göksel Kalaycıoğlu, 15 Ocak 2008’de Giresun’da Dr. Ali Menekşe, 17 Nisan 2012’de de Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan hastanede görevleri başlarında katledildiler. Bu üç cinayetin ardından şiddette değişen sadece şiddetin artması oldu.  Sağlıkta şiddet bir kez daha cinayete dönüştü.  Tarih yine tekerrür ederek sağlık çalışanlarının ciğerlerini yaktı. 29 Mayıs 2015 tarihinde bu kez de Samsun’da Dr. Kamil Furtun hunharca hastanede katledildi. Yılın doktoru seçilmişti, binlerce hastaya şifa dağıtmıştı ama kendini bilmez bir psikopatın kurşunlarına hastane koridorlarında hedef oldu” dedi.

Olayın sorumlularını uyarıları dikkate almayıp, önlem almakta ihmalkar davrananlar olarak nitelendiren Karagöz, “Hayatından endişe ederek hizmet sunan sağlık çalışanlarının, şiddete uğrayanların ve Yitip giden canların vebali onlarında üzerindedir. Kendilerine, eş ve çocuklarına güvenlik ordusu ve zırhlı makam araçları tahsisinde tüm imkanları kullanan devletlu büyüklerimiz söz konusu sağlık çalışanlarının can güvenliği olunca alınacak tedbirleri ve bu uğurda yapılan uyarıları ne den görmezden gelirler? Her fırsatta insanı yaşat ki, devlet yaşasın diyenler, gelinen noktada devletin memurunu yaşatamaz, kamu kurumlarında çalışanların çalıştığı iş yerinde canını koruyamaz durumdadırlar.  Hastanelerde;  Hekiminden Hemşiresine Ebesinden Teknisyen ve teknikerlerine memurundan hizmetlisine kadar bütün sağlık çalışanların güvenli bir çalışma ortamına hasret bırakılmışlardır. Çalışanların güvenliğini sağlama konusunda çaresiz ve zavallı bir durum sergilemektedirler.  Kısacası devlet çalışanını korumaktan aciz bir hale gelmiştir. Bu acizlik bizim devletimize yakışmamaktadır” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim