Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Müşerref Banu Yılmaz ve Genel Cerrahi Uzmanı Mehmet Fatih Benzin ’in yaptığı ameliyatlarsa şöyle; kapalı yöntemle yani laparoskopik ameliyatla kist alınması, yine kapalı yöntemle fıtık ve safra kesesi ameliyatı, doğum sonrası gelişen yırtıkların düzeltilmesi, idrar torbasının sarkmasının düzeltilmesi. 
Yozgat’ta ilçe hastaneler 2016 yılında yapılan ameliyatlarla damgasını vuruyor. Hasta sevklerinin azalması, vatandaşları bir nebze olsun ferahlatmış durumda. Kapalı yöntemle yapılan ameliyatlar, hastanın daha az ağrı hissetmesini sağlarken, günlük yaşam hareketlerine daha erken başlaması, daha kolay hareket etmesini sağlamaktadır. 
İdrar torbasının sarkması nedeniyle idrar kaçıran insanların son zamanlarda sayıları artış göstermektedir. İdrara sık sık çıkma isteği, gülme, öksürme ve hapşırma esnasında idrar kaçırma, sürekli idrara çıkma gereği, idrar yaparken zorluk yaşama, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, idrarın tam olarak yapılamadığı hissi, vajinadan bir kitlenin sarkması ve bunun görülebilmesi gibi belirtiler idrar torbasının sarkmasını gösterebilir, en kısa sürede doktora başvurmak, sağlığımız için son derece önemlidir. 
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.İsmail Kurca yaptığı açıklamada; “ 2016 yılı Yozgat’ta sağlık alanında başarı yılı olacak. Artık sadece Yozgat merkezde ameliyatlar yapılmıyor. İlçe hastanelerimiz de ameliyathanedeki başarılarıyla göz dolduruyor. Akdağmadeni Devlet Hastanesi yeni hizmet binasında hastalık tanısı koyulmasında bir adım öne geçerken yapılan ameliyatlarla da başarısını ortaya koymuştur. Akdağmadeni Devlet Hastanesi’nde emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim