Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu işbirliğinde “Serebral Palsi” konulu sempozyum düzenlendi. 
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyuma Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Kara, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Korkmaz, Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selda Yüzer, Üniversitemiz Genel Sekreteri Erol Sorucu ve çevre üniversitelerden alanında uzman çok sayıda öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması yapan Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Korkmaz Serebral Palsi hastalığının beynin bir grup nörolojik bozukluklarını içeren geniş bir terim olduğunu belirterek beyin ve kaslar arasındaki iletişimi etkileyerek vücudun hareket ve duruşunda kalıcı bir eşgüdüm bozukluğuna yol açtığını söyledi. 
Korkmaz, Tıp dünyasında Serebral Palsi hastalığının yeni gelişmeler ve bilgilerin çok fazla olmadığı bir konu olduğunu ifade ederek;  “Gerçekleştirilen bu sempozyumda bu konuyla ilgili bilgi ve deneyimlerimizi yenilemek ve öğrencilerimizin bilgilerini tazelemeyi amaçlamaktayız” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak ise Serebral Palsi hastalığının masaya yatırılarak irdeleneceği bu sempozyumun verimli sonuçlar vermesi temennisinde bulundu. 

Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Solak’ın başkanlığını yaptığı ve iki oturumda gerçekleştirilen sempozyumda; Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ghaniya Daar Ede “Serebral Palsi Hastalığının Kliniği”, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Coşkun Yarar “Serebral Palsi Hastalığının Tanısı ve Tedavi Algoritması”, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Balbaloğlu “Serebral Palsi Hastalığında Fizik Tedavi Yöntemleri”, Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Emel Gönen Baş “Serebral Palsi Hastalığında Ortopedik Yaklaşım”, Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Çocuk Hemşireliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selda Yüzer “Serebral Palsi Hastalığında Hemşirelik Yönetimi” Ankara Üniv. Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Serap Alsancak “Serebral Palsi Hastalığında Ortez Uygulamaları”, Uğur Bektaş Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Zihinsel Engelliler Öğretmenleri Murat Osman Kaya- Döne Candemir “Serebral Palsi Hastalığında Eğitim Nasıl Olmalıdır?”, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri MYO Öğr. Gör. Zeynep Temel Mert “Serebral Palsi Hastalığında Ailelerin Yaşadığı Sorunlar”, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri MYO Öğr. Gör. Ramazan Taş “Serebral Palsi Hastalığında Ailelerin Yaşadığı Sorunlara Çözüm Önerileri” konulu sunum gerçekleştirdi.
Konferans Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak’ın sempozyuma katılan alanında uzman öğretim üyelerine ve sempozyumda emeği geçenlere plaket takdimi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim