Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Latif Karagöz, yaptığı yazılı açıklamada 12 röntgen teknisyeninin çalışma şartları nedeniyle troid kanserine yakalandığını belirterek; “Sağlık kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliğinin ne durumda olduğunun görülmesi bakımından ortaya çıkan bu sonuç yeterlidir. Ne yazık ki sağlık çalışanlarından sağlık hizmeti vermesi beklenirken sağlık çalışanlarının sağlığı önemsenmiyor. Gerekli önlemler bir türlü alınmıyor.  Çalışma ortamlarının oluşturulmasında ve çalışanların sağlığının korunmasında hassasiyet gösterilmiyor” dedi.
Çalışma Bakanlığı bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi ve yaşanan durumun hesabını sormasını isteyen Karagöz, ayrıca Yozgat Devlet Hastanesi’nde mikrobiyoloji laboratuarında çalışan bir laboratuar teknisyeninin brucella tanısıyla hastanede yattığını hatırlattı. 
“Ne yazık ki buna da iş sağlığı ve güvenliği yönünden meslek hastalığı olarak bakılmayıp her hangi bir vatandaşın brucella tanısıyla hastanede yatmasından farklı değerlendirilmemektedir” diyen Karagöz; 
“Oysa bu kişi laboratuarda sürekli kan la çalışan, bulaşmanın da yaptığı işle alakalı olabileceği aşikâr olduğu halde hiçbir idarecinin, yöneticinin konuyla alakası da ilgisi de bilgisi de yoktur. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun kurum yöneticilerine getirdiği görev ve sorumluluklar olmasına rağmen kanunun yalnızca 6. Ve 7. Maddelerinin 1 Temmuz 2016 tarihine ertelenmesini tüm kanunun ertelenmesi gibi değerlendirilip tabiri yerindeyse yan gelip yatılmıştır.  Oysa kanun, iş verene, idarecilere iş kazaları ve meslek hastalıklarının kayıt ve bildirim zorunluluğu getirmiş, Çalışanların işyerinde maruz kalacakları sağlık ve güvenlik risklerini dikkate alarak sağlık gözetimine tabi tutulmalarını hüküm altına almıştır. İş yerlerinde iş Sağlığı ve Güvenliği kurullarının oluşturulması gibi birçok görev ve sorumluluk vermiş olmasına rağmen gerekli tedbirler alınmamıştır.
Ramazan ay’ında bulunmamız nedeniyle sizlerin huzurunda bu mübarek ay’ın tüm İslam alemine, ülkemize, şehrimize, tüm çalışanlarımıza, ailelerimize hayırlar ve huzurlar getirmesini Allah’tan niyaz ederim.
İdarecilerin duyarsızlıklarına rağmen bizler konunun takipçisi olup üyemizin hakkını, hukukunu ve sağlığını korumak adına elimizden geleni sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. 
Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının yeniden yapılandırılması ile sağlık hizmetleri üç ayrı kurum tarafından verilmeye başlanmış, topluma da artık sağlık hizmetlerini Cio lar yönetecek gibi süslü cümlelerle yapılanları bir devrim gibi sunulmuştu. 
Geldiğimiz noktada çok başlılığın işe yaramadığı, yöneticilerin CİO luk la alakaların olmayıp yandaş atamalarından öteye geçmediğini yaşayarak görmüş bulunmaktayız. Onlar sadece yöneticiliğin, idareciliğin maddi, manevi menfaatlerinden yararlanıp külfeti ile alakalı hiç gayretleri görülmemektedir.  Çarpıcı bir örnek vermek gerekirse,  yıllık izne ayrılmak isteyen bir personele idarecisinin verdiği cevap “ yerine adam bul öyle ayrıl, değilse izin veremem” diyecek kadar bu işle alakaları olmayanlar sağlık idarecileri yapılmış durumdadır. 
Konun takipçisi olacağımızın bilinmesi, konuyu kamuoyu ile paylaşıp farkındalık oluşturmanın sağlanması amacı ile sizler aracılığı ile kamuoyuna arz eder hepinize saygılarımı sunarım.
Ramazan ay’ında bulunmamız nedeniyle sizlerin huzurunda bu mübarek ay’ın tüm İslam âlemine, ülkemize, şehrimize, tüm çalışanlarımıza, ailelerimize ve şahsımıza hayırlar ve huzurlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim