Uzmanlar, havucun süratle kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, kabızlığı giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici bir sebze olduğunu kaydetti.              Uzmanlar kansızlık halinde, sabah, öğle, akşam taze sıkılmış 1 çay bardağı havuç suyu içilmesini, suyu çıkarılamazsa ince rendelenmesi ve iyice çiğnenerek yenilmesini öneriyor. Mide ve barsak kanamalarında da havuç suyunun çok faydalı olduğunu ifade eden uzmanlar, havucun, özel şekeri, A vitamini ve bol vitaminleri ile karaciğeri kuvvetlendirdiğini, kendi kendini tamir imkanı verdiğini, vücuttaki üre asidi, ürat tuzları, benzeri yorgunluk maddelerini, diğer zehirleri idrarla dışarı attığını vurguluyor.
    Havuç haftada 5 kere yenildiği takdirde kadınlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oranında azaltıyor. Havuçtaki Beta-Karotin de gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Yüz ve boyun kırışıklıklarını da gideren havucun, idrar ve bağırsak gazlarını söktürdüğü, kansere karşı etkili olduğu, cildin kurumasını engellediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim