Yozgat Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, kaliteli ve hızı sağlık hizmeti verilmesi amacıyla yapılan çalışmalar çerçevesinde Sorgun Devlet Hastanesinde ihtiyaç duyulan yeni solunum fonksiyon test cihazını temin etti.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, solunum fonksiyon testleri; akciğerlerin kapasitesini ve işlev durumunu ölçmeye yarayan cihazla akciğerlerin alabildiği hava hacmi ve bu havanın akciğere alınması, verilmesi esnasında yapılan güçlü solunum faaliyeti ile oluşturulan hava akım hızının ölçülebildiğini söyledi.

Kurca, ''Bu iki parametre birçok hastalığın tanısında son derecede önemli ip uçları vermektedir. Örneğin Astım ya da Kronik bronşit, amfizem hastalarında akciğerleri tamamen hava ile doldurduktan sonra yapılan çok güçlü ve hızlı bir nefes verme sırasında ölçülen akım hızlarında normal sağlıklı bireylere göre azalma olduğu saptanır. Bu azalma oranına göre hastalık tanısı konulabildiği gibi hastalığın ağırlık derecesi de belirlenir'' dedi.
Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Kurca, hastalara daha kaliteli ve hızlı sağlık hizmeti verilmesini amaçladıklarına vurgu yaparak, ''Sorgun ilçemizde sağlıkta önemli bir nüfusa hitap etmekteyiz. Hastalarımızı mağdur etmemek adına elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim