Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından uygulanan proje apsamında hastaneler içerisine inşa edilen sosyal alanlardan hem hastalar, hem de hasta refakatçileri ve sağlık personeli faydalanabiliyor.
İlk olarak ilçelerdeki hastanelerde hayata geçen proje ile çocuk hastalar ve uzun süre hastanede tedavi gören hastalar psikolojik yönden de desteklenmiş oluyor ve oluşturulan sosyal alanları kullanarak, daha rahat ve huzurlu bir mekanda, psikolojik açından da tedavi ve rehabilite edilen hastalar, oluşturulan sosyal alanlardan oldukça memnun.
AKDAĞ’A OYUN ALANI
Akdağmadeni Devlet Hastanesi içerisinde, çocuk polikliniği katında çocuklar için oluşturulan oyun alanı,  çocukların muayene öncesi oyun oynayarak, morallerini yükseltiyor.  
Akdağmadeni Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Peyami Duman yaptığı açıklamada; oyun parkında tahterevalli, salıncak, oyuncak ev ve puflar bulunduğunu, çocukların hastalıkları birbirine geçirmemeleri için sağlıklı şartlar altında günlük oyun alanının bakımını ve temizliğini yaptırdıklarını, çocuklara moral olduğunu söyledi. 
YERKÖY’E KÜTÜPHANE
Konya Kitap Okuyor Platformu ile ‘Kardeş Kütüphane’ projesi protokolü ile Yerköy Devlet Hastanesi’nde kurulan kütüphane, hastanede gerek poliklinik sırası bekleyen, gerekse yatan hastaların ve refakatçilerinin boş geçen zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmelerine olanak sağlıyor. 
SARIKAYA’DA SATRANÇ
Sarıkaya Devlet Hastanesi’nde ise muayene için bekleyen hastalara satranç oyun alanları ve kitap okuyabilmeleri için kitaplık oluşturuldu. Hastaların sıra beklerken vakit geçirebilecekleri ve karşılıklı sohbet edebilecekleri satranç oyun alanı ise hastalar tarafından beğeni kazanmış durumda. Sarıkaya’da oluşturulan kütüphanede yine hasta ve hasta yakınlarının faydalanması için hizmet veriyor.
SOSYAL PROJELERE DEVAM
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Kurca konuyla ilgili yaptığı açıklamada; . “Hedefimiz etkin, verimli, kaliteli sağlık hizmeti sunmak, bedenen ve ruhen sağlıklı toplumlar için çalışmaktır. Sağlık sadece bedenin değil, ruhunda iyi olma halidir. Bizler bu hedef doğrultusunda hastanelerimizde hastalarımız için daha fazla sosyal alan oluşturmaya, sosyal projelere yer vermeye çalışacağız” dedi. 

Editör: TE Bilişim