Manevi hazırlıkların yanı sıra bedenen de hacca hazırlanmak gerekiyor.
    Uzmanlar, öncelikle hac ibadetinin bir sabır eğitimi olduğunun unutulmaması gerektiğini söylüyor. Hacla ilgili ön bilginin çok önemli olduğunu dile getiren uzmanlar, kafile başkanlarının tecrübelerinden yararlanılması halinde ulaşım ve trafikte yaşanan sıkıntıların azalacağını belirtiyor.
    Uzmanlar, ziyaretler esnasında tecrübeli kişilerin tavsiyelerine de uyulması gerektiğini ifade ederek, "Hacı adayları başka bir ülkede olduklarını unutmamalı, bu nedenle yolculuğa çıkıldığı andan itibaren organizasyonun programına eksiksiz uyulması gerekiyor." diyor.
    Uzmanlar ise hacda yaşanan en büyük sıkıntının uzun mesafeli yürüyüşlerde yaşandığını belirtiyor. Hacıların mutlaka ayak sağlığına uygun terlik tercih etmeleri gerektiğini belirten uzmanlar, "Hacılarımız en çok ayak sağlığıyla ilgili sorunlar yaşıyor. Uzun yürüyüşlere uygun olmayan terlikler ayağa vuruyor. Sıcaktan dolayı deforme olan terlikler ayaklarda yaralara neden olabiliyor." şeklinde konuştu.
    Mekke'den Cemerat'a ya da Mina'dan Arafat'a ve Müzdelife'ye transferlerde yoğunluk nedeniyle sıkıntı yaşandığını da dile getiren uzmanlar, hacı adaylarının mutlaka tozdan ve egzoz dumanından korunmak için maske kullanması gerektiğini belirtiyor.
Editör: TE Bilişim