Sorgun'da 24 Kasım  Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.
    İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonundaki kutlama programına Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkan Vekili Hacı Ömer Kayhan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hakan Öztürkmen, İlçe Emniyet Müdürü  Halil Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    Kaymakam Levent Kılıç burada yaptığı konuşmada, bir ülkenin çağdaşlaşmasının yolunun ülkenin eğitime verdiği önemden geçtiğini belirtti.
    Kılıç, tüm dünya ülkelerinde öğretmenlere büyük önem verildiğini dile getirerek, ''Öğretmenler sevgi dağıtandır. Öğretmenler çevresini aydınlatandır. Doğruluğu, dürüstlüğü çocuklarımıza öğretenlerdir. Onlara şekil veren kişilerdir. Dolayısıyla bu özel günde çalışan ve emekli olan tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyor, onlara teşekkür ediyoruz. Ayrıca mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz'' dedi.
    Öğretmen ve öğrencilerden şiir, kompozisyon ve resim dallarında açılan yarışmalarda birinci olanlara ödüllerinin verilmesiyle devam eden program, 2010 yılında emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesi, mesleğe yeni giren öğretmenlerin yemin törenini takiben, Oral Bektaş İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Alime Kayacan ile Feyzullah Bektaş İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Halit Kayacan yönetimindeki halk türkülerinin söylenmesi ile sona erdi.
AKDAĞMADENİ'NDEKİ  KUTLAMA
    24 Kasım Öğretmenler günü Akdağmadeni ilçesinde düzenlenen programla kutlandı.
    Akdağmadeni Belediye Düğün Salonundaki programa Kaymakam Hüseyin Engin Sarıibrahim, Belediye Başkan Vekil Nuri Adsız, İlçe Milli
Eğitim Şube Müdürü Kasım Gülek Özer, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    Kutlama programında konuşan Kaymakam Hüseyin Engin Sarıibrahim, ''Bizlere sevgiyle, emek ile özveri ile insan olmayı, iyi bir birey olmayı iyi bir yurttaş olmayı öğreten ve ufkumuzu açan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum'' dedi.
    Konuşmaların ardından şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserler seslendirildi, yıl içinde emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi.
    Stajyerliği yeni kalkmış öğretmenler mesleğe giriş yemini etti, resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alanlara ödüllerinin verilmesinin ardından program, Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenlerinden oluşan koronun seslendirdiği türkülerin ardından sona erdi.
GALE’DEN  ÖĞRETMENLERE ÖZEL
    Yerköy'de, 24 Kasım Öğretmen Günü nedeniyle Kaymakam Bayram Gale, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ve Eğitim Bir Sen Şube temsilciliği birer kutlama mesajı yayımladı.
    Yerköy Kaymakamı Bayram Gale yayımladığı mesajında, bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinin, eğitim ve öğretimin kaliteli, bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabileceğini söyledi.
    Gale, geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene bağlı olduğunu belirterek, ''Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren öğretmenlere çok şeyler borçluyuz.
    Öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun'' dedi.
    Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ise, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, ''Buna karşılık, vefakar öğretmenlerimize gereken yaşam şartlarının hazırlanamadığının acısı yaşıyoruz, ayrıca sevgili öğretmenlerimizin sadece 24 Kasımlarda hatırlanmasına karşıyım, öğretmenlerimiz yaşam boyu hatırlanmalıdır'' dedi.
    Eğitim Bir Sen Yerköy Şube temsilcisi Aydın Bora da mesajında, ''Geleceğimizi ellerinde teslim ettiğimiz, bir hamur misali onu şekillendiren sevgili meslektaşım öğretmenlerimin 24 Kasım Öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyor, doğan her canlıda emekleri olan sevgili öğretmenlerimizin sürekli hatırlanmalarını ve gereken saygıyı görmelerini en kalbi duygularımla istiyorum'' dedi.
    Ebediyete intikal etmiş başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenleri rahmetle anan Aydın Bora, sendika üyelerine yönelik olarak 24 Kasım Öğretmenler günü hatırasına yaptırdıkları el çantalarını ve takvimler ile çeşitli hediyeleri sendika üyelerine dağıttıklarını açıkladı.
Editör: TE Bilişim