Sempozyumun açılış konuşmasını Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat yaptı. Doç. Dr. Polat konuşmasında; “Birçok sanat, meslek ve disiplinde olduğu gibi hemşirelik de; mesleki gelişmeleri yakinen takip etmek, sağlıklı ve hasta bireyin beklentilerini doğru tanı, doğru amaç ve girişimler doğrultusunda kaliteli ve güvenli bir şekilde karşılayabilmek için bilimselliği temel almaktadır. Bu bağlamda hemşireler, bireyin gereksinimlerini karşılarken, hemşirelik mesleğinin yasal sorunları çerçevesinde bilimsel bir araç olan hemşirelik sürecini kullanmaktadır.” dedi.
Doç. Dr. Sevinç Polat mesleki işbirliği ve birliktelik anlayışı ile gerçekleştirilen sempozyumun hemşirelik mesleğinin bilimsel yönünü pekiştirmek adına oldukça anlamlı olduğunu sözlerine ekledi.
İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Rengin Acaroğlu konuşmasında hemşirelik süreci hakkında kısa bilgiler vererek hemşireliğin insanlıkla başladığını, bilimsel bir meslek ve sağlık disiplini olarak ise 19. yüzyılın ortalarında Florence Nightingale ile başladığını belirtti. Prof. Dr. Acaroğlu gerçekleştirilen sempozyumda hemşirelik süreçlerinin gelişimi ve meslek olarak, diğer disiplinler arasında bir disiplin olarak hemşireliğin ele alınacağının bilgisini vererek gerçekleştirilen sempozyumun verimli sonuçlar vermesi dileklerinde bulundu. 
Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ise konuşmasının başında tüm hemşirelerin ve üniversitemizde eğitim öğretim gören hemşire adaylarının Hemşirelik Haftası’nı kutlayarak sözlerini şöyle sürdürdü; “Tüm mesleklerde ve hayatın bütününde insanı başarılı kılan temel unsurun bilgidir. Önemli bir diğer unsur ise iş ahlakıdır. Hangi mesleği, hangi işi yaparsak yapalım hassasiyetle ve genel ahlak kuralları çerçevesinde yapılması gerekir. İcra edilen her meslekte başarının bu unsurlarda yatmaktadır. Hemşirelik mesleğinin kutsal mesleklerden biridir. Gönlünüzdeki insan sevgisinin eksilmemesini, yüzünüzdeki tebessümün yok olmamasını diliyor, sempozyumun başarılı geçmesini temenni ediyorum.” 
12-13 Mayıs 2016 tarihlerinde iki gün sürecek olan Hemşirelik Süreci Sempozyumu’nun ilk gününde Prof. Dr. Rengin Acaroğlu “Hemşirelik Bilim ve Sanatı” konulu, Doç. Dr. Funda Büyükyılmaz, “Hemşirelik Bakımında Hemşirelik Model ve Kuramları” konulu, Prof. Dr. Merdiye Şendir “Hemşirelik Süreci Tanılama, Hemşirelik Tanısı” konulu, Doç. Dr. Hatice Kaya “ Hemşirelik Süreci Planlama, Uygulama, Değerlendirme” konulu sunum gerçekleştirdi.
Sempozyum sonunda Sempozyum Onursal Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Prof. Dr. Rengin Acaroğlu’na katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Editör: TE Bilişim