Yozgat’ta bitkisel ve şifalı otların satışını gerçekleştiren esnaf, ilacın sadece doktor tarafından verilebileceğini ve aktarlarda satılan ürünlerin sadece hastalık öncesi bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve direnç sağlamak amacıyla kullanılabileceğini söyledi.
Aktarlar kış aylarıyla birlikte müşterilerin zencefil, havlıcan, zerdeçal, karanfil, yeni bahar, karabiber, tarçın ve nar çiçeği gibi bitkisel ürünleri karıştırmak suretiyle kendisine çay hazırladığını ve kışın bu çayları tüketerek, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunduğunu aktardı.
Soğuk havalarda ıhlamur ve nar çiçeği gibi içeceklerin normal çay yerine tüketilmesini tavsiye eden aktarlar, bu tür çayları tüketenlerin hastalıklara yakalanma riskinin azaldığını beyan etti.
Bitkisel çaylara bal ve zencefil gibi karışımların eklenmesiyle daha etkili sonuçlar elde edildiğini bildiren bitkisel ürünler ve şifalı bitkiler satan aktarlar:

“Kişi kendisini rahatsız hissederse bunun için doktora başvurmalı, sağlık kuruluşlarından yardım almalıdır. Bizim sattığımız ürünler ise Sağlık Bakanlığı ve Gıda Bakanlığı’ndan onaylı, koruyucu ve önleyici ürünlerdir. Hastalık öncesi tüketilmesi fayda sağlar. İlaçlar ile arasındaki bu farka dikkat edilmelidir” hatırlatmasını yaptı.

Editör: TE Bilişim