Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile tedavi gören hastalara personelin iletişimini kuvvetlendirmek, daha kolay sağlık hizmeti sunmak amacıyla ‘İşaret dili eğitimi’ düzenlendi. 
Hastane Müdürü Ömer Yılmaz, aynı zamanda hastanede personeli olan eğitmen tarafından verilen işaret dili kursu ile hastaneye gelen engelli hastaların kolaylıkla iletişim sağlayabilecekleri bir ortam oluşturduklarını söyledi.
Yılmaz, kursa kendisi ile birlikte, doktorlardan da katılımın olduğunu belirterek; 
“İşaret dili kursu açalım teklifini Halk Eğitimle görüştük. Halk eğitim kanalı ile doktor yanındaki sekreterler, hasta danışmadaki arkadaşlara ilk etapta kurs açtık.  En azından işitme engelli arkadaşlar geldiğinde aracısız tercümana ihtiyaç duymadan bizde tedavi olsunlar istedik. Kursa başladık, başladıkça ilgi oldu. Doktorlar da katıldı, ben de katıldım. Dördüncü etap eğitimlerimiz bitti. Tıbbi terimlere öncelik verdik. Bunları da arkadaşlarımız öğrendi. Bir hastamıza hiç iletişimsiz kimseye ihtiyaç duymadan iletişim duyduk” dedi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hastane personelleri ile birlikte işaret dili anlatımından oluşan kısa bir film çekimi yaptıklarını kaydeden Yılmaz, ; “Filmde hastane personeli arkadaşlarımız oynadı.  Filmi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yayınlayacağız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hem hastalarımıza hem de engellilere mesaj vermek istedik. Engelsiz bir dünyada engelsiz bir hastane olmak için başlattığımız çalışmalar devam edecektir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim