Yozgat’ta hizmet veren eczanelerin daha nitelikli ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmeleri açısından hafta sonları nöbet sistemine geçilmesine karar verildi. Yozgat Eczacılar Odası Genel Sekreteri Hüseyin Alp Doğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada  hem işçi mesaileri yönüyle hem de eczacıların bir talebi ve beklentisi yönüyle böyle bir çalışma yaptıklarını belirtti. 
Doğan “Bilindiği üzere bir işçinin haftalık çalışma saati 45saati aşamaz. Yıllık mesai fazlası da 270 saattir. Biz Yozgat, Sorgun ve Yerköy’de eczanelerimizi Cumartesi günleri de kapattık.

Çünkü buralarda mesai saatlerini aşıyorduk. Eczacılarımız ve Eczacı teknisyenlerinin sosyal haklarını karşılamakta bizim bir görevimiz” dedi. Yozgat Eczacılar Odası Genel Sekreteri Hüseyin Alp Doğan, uygulamaya geçen nöbet sistemiyle Eczacı ve Eczacı teknisyenlerini hafta sonlarını dinlenerek geçirdikten sonra hafta içi daha nitelikli ve rahat bir şekilde sağlık danışmanlığı hizmeti ve eczacılık hizmeti sunma imkanı elde edeceklerini de söyledi.

Hüseyin Alp Doğan, “Biliyorsunuz eczanelerimiz vatandaşlarımızın en yakın sağlık danışmanıdır. Böylesine hassas bir konuda hizmet veren arkadaşlarımızın da dinç ve bilinçli çalışması gerekiyor. Bu noktada da yoğun tempolarını düzene sokma imkanı elde ettik” şeklinde konuştu.
Yozgat Eczacılar Odası’nın faaliyetleri hakkında da bilgi aktaran Doğan, daha önce Kayseri Eczacılar Odası’na bağlı olanYozgat’ın 2008 yılında kendi müstakil odasını kurmasıyla daha faal bir konuma geldiğini ve faydalı hizmetler sunduğunu ifade ederek;
“2008 yılından sonra Yozgat Eczacılar Odası olarak müstakil odamızı kurduk. Bu sayede STK’ların  anayasanın 135’inci maddesinde verdiği bir yetki var. Mesleki kanunla kurulmuş mesleki bir oda olarak hem meslektaşlarımızın haklarını savunacağız, hem de vatandaşlarımızın haklarını eczacılara karşı savunacağız bizim odamızın böyle bir misyonu var. O günden bu yana her gün hizmet kalitemizi artırmak gayretiyle hareket ediyoruz. Son geldiğimiz nokta itibariyle iş sağlığı ve güvenliği açısından eczanelerimizde biz artık nitelikli insan çalıştırıyoruz. Eczanelerimizde çalışan tüm arkadaşlarımız Eczane Teknisyeni sertifikasına sahip şu anda” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim