Akdağmadeni ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan 21 yaşındaki Salim Yılmaz isimli genç,  Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yapılan cerrahi operasyon sonrası sağlığına kavuşarak felç olmaktan kurtuldu.

Akdağmadeni ilçesinde meydan gelen trafik kazasında araçtan fırlayarak yaralanan hastaya yoğun bakım ünitesinde Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Bayram Metin ve Yrd. Doç. Dr. Şener Yıldırım tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Beyin ve Sinir Cerrahisi kliniğine sevk edildi. Yapılan tetkiklerde dokuzuncu torakal (sırt) omurunda kırık ve akciğerinde zedelenme tespit edilen hasta Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tugay Atalay ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Ak tarafından ameliyata alındı. Yaklaşık üç saat süren başarılı bir cerrahi operasyon sonrası hastanın omuriliğindeki kırıklar tedavi edilerek sağlığına kavuşması sağlandı. 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bozok Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tugay Atalay, Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde bu ve benzeri ameliyatların başarı ile yapıldığına dikkat çekti. Yrd. Doç. Dr. Atalay,  “Vatandaşlarımızın artık bu tür ameliyatlar için başka illere gitmesine gerek kalmadı. Ameliyatı başarı ile gerçekleştirerek 21 yaşındaki hastanın felç olmasının engellenmesinde emeği geçen ekip arkadaşlarımızı kutluyorum.” dedi.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Ak ise, Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde meydana gelen trafik kazası sonrası 21 yaşındaki Salim Yılmaz isimli hastanın araçtan fırlaması nedeni ile bel omuriliğinde kırıklar oluşup akciğerinde ise kanama ile üniversitemiz hastanesine getirildiğini söyledi.  Hastaya anında müdahale edilerek ameliyata alındığını belirten Yrd. Doç. Dr. Hakan Ak, “Ameliyat yaklaşık üç saat sürdü ve çok başarılı geçti. Hastaya anında müdahale edilememesi gibi durumlarda ise hastanın felç olma ihtimali vardı.  Şükürler olsun hastamız yeniden eski sağlığına kavuştu.   Kliniğimizde bu ve benzeri omurga ameliyatları başarı ile yapılmakta olup son 2,5 yıl içinde toplamda 350 civarı hasta ameliyat edilmiştir. Yakın zamanda alt yapımızda sağlayacağımız teknik imkânlarla bu sayı daha da artacak ve omurga hastalığı nedeni ile il dışında şifa aramak zorunda kalmayacak.” dedi.  

 

Editör: TE Bilişim