Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde hizmete açılan Nükleer Tıp Merkezi ile Yozgat halkının kaliteli bir sağlık hizmeti alması için modern tıbbın tüm imkânları sağlanmaya devam ediliyor. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, beraberinde Tıp Fakültesi  Dekanı Namık Delibaş ve Nükleer Tıp Merkezi Sorumlusu Uzm. Dr. Seyhan Karaçavuş ile birlikte Yozgat’ta önemli hastalıkların tanı ve tedavisinde önemli bir rol oynayan Nükleer Tıp Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
    Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin sessiz yükselişini sürdürdüğünü söyledi.
    Uçar; “Lafla peynir gemisi yürümez, biz az konuşup çok iş yapmanın derdindeyiz.  Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde eksiliği hissedilen tıbbı malzemeleri bir bir alarak halkımızın hizmetine sunuyoruz. Hastanemizde modern tıbbın imkânlarını kullanarak halkımıza güvenli sağlık hizmeti sunmanın amacındayız, bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Hastanemiz bölge hastanesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor, polikliniklerimizde günlük hasta sayımız her geçen gün artarak son altı ayda üçe katlanmıştır. Kısa bir süre sonra da acil servisimizi hizmete açacağız. “Halka hizmet Hakka hizmettir.” felsefesini kendimize şiar edindik. Branşında uzman kadromuz, güler yüzlü personelimiz ile halkımıza sağlık hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
    Nükleer Tıp Merkezi’nin işlevi ile ilgili bilgi veren Uzm. Dr. Seyhan Karaçavuş; “Radyoaktif maddelerin yaydıkları ışınların özel yöntemler ile görüntü haline getirilmesi ve bu maddelerin bazı hastalıkların tedavisinde kullanılmasını sağlayan Nükleer Tıp Merkezimiz ile teşhis ve tedavi için il dışına yönelik sevklerin önüne geçilecek. Hastalarımızın, hastalıklarının tanı ve tedavisi için çevre illere gitmesi gerekmeyecek. Yozgat’ımıza çok önemli bir hizmeti daha kazandırmanın haklı gururu ve sevincini yaşıyoruz. Hastanemiz bünyesinde kurduğumuz Nükleer Tıp Merkezi hastalıkların tanı ve tedavisinde önemli bir rol oynayacak” diye konuştu.
   
Editör: TE Bilişim