Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete açılan  Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi  Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yenidoğan Ünitesi’nde  hasta kabulüne başlanılarak  ilk doğum gerçekleştirildi. Orhan ve Cemsafa Yılmaz çiftinin 3 kilo 850 gram ağırlığında erkek çocuğu dünyaya geldi. Çocuğa Abdürrahim Alp ismi verildi. 
Hastane Başhekimi Mesut Sipahi, hastane bünyesinde ilk defa normal doğum gerçekleştiğini belirterek; “Sezeryanla doğum yapıyorduk ancak normal ve riskli doğumları yapmıyorduk. Yenidoğan Ünitesi ile Doğam Salonu’nun hizmete girmesi ile ilk doğumumuzu gerçekleştirdik. Sağlıklı bir bebeğimiz dünyaya geldi. Bundan sonra normal doğumları da başarıyla gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 
Tıbbın son teknoloji imkânları ile donatılarak modern bir şekilde dizayn edilen ve bölge halkına hizmet verecek olan Doğum Salonu ve Pediatri Yoğun Bakım servislerinin bulunduğu Yenidoğan ünitesinde 5 uzman hekim ve diğer yardımcı sağlık personeli ile hizmet vereceğini belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selda Seçkin, “Bugün hastanemizde önemli ve mutlu bir güne şahitlik ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından açılışını gerçekleştirdiğimiz Doğum Salonu ve Pediatri Yoğun Bakım servislerinin bulunduğu Yenidoğan ünitesi hastane bünyesinde önemli bir eksikliği giderdi. Doğum Salonu’nda ilk doğumumuz bugün gerçekleşti ve sağlıklı bir erkek bebeğimiz oldu. Anne de gayet sağlıklı. Biz de bu ilki yaşamaktan çok mutluyuz.” dedi.  
Doğum Salonu’nun açılması ile normal doğum vakalarını kabul edildiğini ifade eden Prof. Dr. Seçkin “Daha önce sadece sezaryen doğumları gerçekleşiyordu. Şimdi normal doğumları da yapacağız. Yenidoğan Ünitesi’nde de yeni doğan bebeklerin her türlü tedavileri yapılacak.  Yozgatlı vatandaşlarımızı hastanemize bekliyoruz. Üniversitemiz Tıp Fakültesi  Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde Doğum Salonu ve Pediatri Yoğun Bakım servislerinin bulunduğu Yenidoğan ünitesinin açılmasında emeği geçen başta üniversitemiz Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey olmak üzere hastane Başhekimimiz Yrd. Doç. Dr. Mesut Sipahi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey’de Üniversitemiz Tıp Fakültesi  Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde Doğum Salonu ve Pediatri Yoğun Bakım servislerinin bulunduğu Yenidoğan Ünitesi’nin Yozgat’ımıza ve Üniversitemize hayırlı olmasını temenni etti.

Editör: TE Bilişim