Yozgat’ta ilk kez Koroner bypass  ve kalp kapağı ameliyatı yapıldı. Son model teknolojik tıbbı cihazlarla donatılan, modern tıbbın bütün imkânları kullanılarak bölge halkına nitelikli ve kaliteli sağlık hizmeti sunmayı amaçlayan Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde  Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından Yozgat’ta ilk kez koroner bay pas ve kalp kapağı tamiri ameliyatı başarı ile gerçekleştirildi.
Hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Ekim, ve diğer öğretim üyeleri Prof. Dr. Ferit Çiçekcioğlu, Yrd. Doç. Burak Açıkgöz, Yrd. Doç. Dr. Yunus Keser Yılmaz, katıldığı ameliyatta Dursun Gür isimli hastanın tıkalı olan dört damarı değiştirildi ve kalp kapağında bulunan kaçakta tamir edildi.
Yozgat’ta başarılı bir operasyon geçiren ve ameliyatının çok iyi geçtiğini çok belirten Dursun Gür isimli hasta “ Daha önce Kayseri’ye gidiyordum artık memleketime  geliyorum.  Burada olmaktan çok mutluyum.  Doktorlara teşekkür ediyorum. Ameliyatımda başarılı geçti” ifadelerini kullandı. 
Hastanın oğlu Rıza Gür ise,  “Memleketimizde bu tür ameliyatların olduğundan haberimiz yoktu.  Mutluyuz kendi ilimizde doktorlarımız sağ olsun babamı iyi yaptılar. Allah razı olsun . Doktor Ferit beyle görüştük burada yaparız dediler bizde güvendik. Babamın kalbi ameliyattan önceki durumuna göre çok iyi “dedi. 
Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu, Yozgat’ta her türlü açık kalp ve damar ameliyatının başarılı bir şekilde yapıldığını söyledi.  Prof. Dr. Çiçekçioğlu,  “Cerrahi operasyon geçiren hastanın  dört damarı da tıkalıydı hem de kalp kapağında ciddi derecede kaçak vardı oda aynı seansta tamir edildi ve hastanın kapak yetmezliği de giderildi.  Ameliyat sonrası yaptığımız tetkiklerde kalbin durumunun çok iyi olduğu ve kalp kaçağında da kaçak kalmadığı tespit edildi.  Bu ilk kez hem koroner bay pas hem kapak  tamirinin olduğu ilk vakadır. Yozgat’ta daha önce koroner bay pas ameliyatları yapmıştık . Daha önce Ankara’ya, Kayseri’ye gidiyorlardı ama bu hastaların artık başka bir yerlere gitmelerine gerek yok. Her türlü açık kalp ve damar ameliyatlarını Üniversitemizin Tıp Fakültesinde yapabiliyoruz" diye konuştu.
Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Kara ise,  ameliyatın  yapılış itibari ile Yozgat’ta ilk olduğunu söyledi. Doç. Dr. Kara “ Koroner bypass yapılan hastamızın aynı zamanda kalp (mitral) kapağı da değiştirildi.  Yozgat’ta bir ilk bu tür hastaların artık hastanemizde  ameliyat olabileceklerini bilmeleri açısından gururlu ve kıvançlıyız. Hastalarımız artık çok uzak randevular  ve uzak mesafelere gitmeye gerek olmadığını ve buraya gelebileceklerini  belirtmek istiyorum. Bu tür hastalar Kayseri, Ankara gibi civar illere gidiyordu ama hocalarımız mesleğinde yetkin imkânlarımız bu tür ameliyatları yapmaya  elverişli   ifadelerini” kullandı.
Editör: TE Bilişim