Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hicran Çavuşoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Polat, Genel Sekreterimiz Erol Sorucu ile çok sayıda akademisyen, hemşire ve öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Mustafa Koç tarafından sunulan müzik dinletisi ile devam etti.
Açılış konuşmasını yapmak üzere söz alan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat bu yıl Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen “Hemşireler Değişim İçin Bir Güç”; Etkin Bakım, Etkin Maliyet” konulu tema işlendiğinin altını çizerek “tüm hemşire meslektaşlarımızın etkin bakım ve maliyet konusunda anahtar bir rol üstleneceğine yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu. Sağlık Haftası temasını da kapsayacak şekilde beğeniyle dinlenecek bir konferans gerçekleştirdiklerinin altını çizen Yüksekokulu Müdürü Polat tüm katılımcıların Sağlık Haftası’nı kutlayarak sağlıklı yaşam dileklerinde bulundu.
Açılış konuşmalarının ardından Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hicran Çavuşoğlu tarafından  “Kan Transfüzyonlarında Hemşirenin Rolü” Bozok Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Araştırma Görevlisi Betül Kuş tarafından da Dünya Sağlık Örgütü’nün bu yılki teması olan “Hemşireler Değişim İçin Bir Güç”; Etkin Bakım, Etkin Maliyet” konulu konferans verdi.
Kan transfüzyonunun doku transplantasyonu gibi düşünülmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Hicran Çavuşoğlu günümüzde transfüzyon tedavisinde tam kan verilmesi yerine hastada eksik olan kan ürünlerinin verilmesi gerektiğini vurguladı. Kan  transfüzyonunun yaşamı kurtarıcı bir girişim olarak tanımlayan Çavuşoğlu bu uygulamanın ameliyat nedeniyle kan kaybı, şiddetli anemi, lösemi ve talasemi gibi hematolojik sorunların tedavisinde uygulandığını sözlerine ekledi. Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Araştırma Görevlisi Betül Kuş sunumunda temel sağlık hizmetlerinin başarısının hemşirelere bağlı olduğunu belirterek hemşirelik mesleği ile ilgili temel bilgilere yer verdi. 
Konferansın sonunda Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hicran Çavuşoğlu’na, Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selda Yüzer ise Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Araştırma Görevlisi Betül Kuş’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Editör: TE Bilişim