Ramazan Bayramı'nın sıcaklıkların devam ettiği yaz mevsimine denk gelmesi ile uzmanlar vatandaşları  tatlı tüketimine karşı uyardı. Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cahit Kayhan, “Ramazan ayında beslenme alışkanlığı değiştiği için bayramda aşırı tatlı tüketimine dikkat edilmeli" dedi.
    Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cahit Kayhan, yaptığı açıklamada Ramazan ayı süresince değişen beslenme düzeniyle yavaşlayan metabolizma ve orucun hemen ardından başlayan Ramazan Bayramı'nda yapılan ikramların insan sağlığını bozabileceğini belirterek vatandaşları sağlıklarına dikkat etmeleri konusunda uyardı.
    Ramazan Bayramı'nı sağlıklı  geçirmek isteyen vatandaşların dengeli beslenmeleri gerektiğini ifade eden Kayhan, “Uzun süreli oruç döneminden sonra bayramda yeme içmeye dikkat edilmeli. Yoğun ve ağır yemek yenmemeli. Beslenme alışkanlığı değiştiği için aşırı yüklenme yapmayın, sindirim sisteminiz bozulabilir. Yaz sıcaklıklarının devam edileceği söyleniyor, bu yüzden aşırı kalori tüketimi yapılmamalı. Yaşlılarda aşırı besin tüketimi kalbi yoruyor, aşırı yemek yemek kalbi tetikler. Diyabet hastaları da bayramda beslenme alışkanlığına dikkat etmeli" dedi.
SAĞLIKSIZ GIDALAR İSHAL YAPABİLİR
    Ramazan Bayramı'nda sağlıksız gıdaların üretilip satıldığını belirten Kayhan, şöyle devam etti: "Ucuz ve kalitesiz olarak üretilen şekerler yerine güvenilir, markası bilinen şekerler alınmalıdır. Bayramlar piyasa denetiminin yetersiz olduğu ve tüketimin fazla olduğu bir dönemdir. İnsanlar ucuz olduğu için fason üretilen gıdaları tercih edebilir. Besin hijyeni çok önemlidir. Dışarıda satılan temizliğinden şüphe edilen gıdalar yazın ishallere sebep olabilir."
Editör: TE Bilişim