Sorgun Devlet Hastanesinde Beyin ve Sinir Hastalıklar Uzmanı Op.Dr. İskender Samet Daltaban tarafından beyin ameliyatı yapılan 55 yaşındaki hasta ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. 
Sorgun  Devlet Hastanesi’ne baş ağrısı şikayeti ile  başvuran 55 yaşındaki hasta çekilen beyin tomografisinin ardından tespit edilen tümör başarılı bir ameliyatla alındı. 
Ameliyatı gerçekleştiren Op.Dr. Daltaban ilçede ilk kez beyin ameliyatı yapıldığını belirterek ekibine teşekkür etti. 
Daltaban yaptığı açıklamada; “Mikroskop eşliğinde tümörü sıyırarak çıkardık. Ameliyat sonrası çektiğimiz beyin tomografisinde tümörün tamamen çıktığı ve kanamanın olmadığını görüldü. Üç gün gözetimizde yatışı olan hastamız sağlığına kavuşmuş şekilde taburcu ettik” dedi. 
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.İsmail Kurca ise yaptığı açıklamada;
“İlçelerimizde Sağlık Bakanlığının vermiş olduğu desteklerle, alınan yeni cihazlarla, ameliyathane şartları iyileştirilmiş durumda. İlk kez bir ilçede beyin ameliyatının gerçekleşmiş olmasının gurunu yaşıyoruz.

Tüm ilçe hastanelerimizde hasta memnuniyetini en üst seviyelere getirmek, hastalarının başka illere sevk oranlarının düşmesi, ilimizde tanı ve tedavi imkânlarının sağlanması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sorgun Devlet Hastanemizde bir ilki gerçekleştiren Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanımız İskender Samet Daltaban ve ekibine teşekkürlerimi borç bilirim” dedi.

Editör: TE Bilişim