Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Salı günü gerçekleşmesi planlanırken Perşembe gününe alınan ziyareti öncesinde kurmayları da Yozgat’ta adeta karargah kurdu. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Prof. Dr. Alper Cihan ve ekibi, Yozgat Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca ve ekibi ile bakan ziyareti öncesi Rönesans Firması yetkilileri eşliğinde şehir hastanesi inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu.
Ziyaret sonrası Rönesans Firması yetkileri tarafından Nohutlu Tepesi Bilal Şahin Tesislerinde brifing toplantısı yapıldı. Çalışmalar, yapılacak planlar, insan kaynakları, cihazlar, verilecek hizmetler, yeni açılan birimler, binanın fiziki şartları gibi konular konuşuldu.
Öğle yemeğinde Yozgat’a has testi kebabını kıran Prof. Dr. Alper Cihan; şehir hastanesini en kısa zamanda açacaklarının söyledi. 
Cihan yaptığı konuşmada; “ Yozgat Şehir Hastanesi Yozgat’a yapılan en büyük yatırımlardan biridir. 2017 yılında teslim edilmesi gereken hastaneyi daha erken bir tarihte açabilmek için tüm yetkililer canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Heyet ekibimiz belli aralıklarla gelip, kontrolleri sağlıyor. Ben de yapılan çalışmaları yerinde bizzat görmek istedim. Hastanemiz fiziki ve genel durumu bakımından son derece modern teknolojik cihazlarla donatılacak olup, tedavi için gelen vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunulacak ”dedi.
Rönesans yetkililerine hastane açılmadan idari kadronun binaya hâkim olabilmesi için, idari bölümün hızlandırılarak, idari personelin hastane açılmadan mesai yapmaları gerektiğini dile getirirken, şunları da söyledi. “ İlgili personellerimiz kendi çalışacakları alanları gezip, adaptasyon sürecini hızlandırmalıyız. Personellerimiz aitlik duygusunu yaşamalı, gördükleri varsa eksiklikler ya da önerilerini dile getirmeli” dedi.

Editör: TE Bilişim