Habertürk Gazetesi’nde yer alan habere göre Solmaz Ü., kızı Meryem’i karın ağrısı şikâyeti nedeniyle 9 Şubat’ta Yozgat Devlet Hastanesi’ne götürdü. Annenin iddiasına göre, 4 yaşındaki Meryem’e yanlış serum takıldı. Serum, Meryem’in sağ elinin kangren olmasına neden oldu. Anne Solmaz Ü., Yozgat Devlet Hastanesi’nin daha sonra Meryem’i, birkaç gün sonra Ankara’ya İbn-i Sina Hastanesi’ne sevk ettiğini belirterek, “12 Şubat’tan beri Ankara’dayım fakat sesimi hiç kimse duymuyor. Ne gelenim var ne gidenim. Kızım tamdı, yarım kaldı” diyerek isyanını dile getirdi.

‘SERUMU DERİ ALTINA VERMİŞLER’

4 çocuğu bulunduğunu anlatan anne, kızını hastaneye götürdükten sonra yaşadıklarını şöyle aktardı: “Kızımı karın ağrısı şikâyetiyle 9 Şubat günü, Yozgat Devlet Hastanesi aciline götürdüm. Boğazına baktılar ve ‘Üşütmüş’ dediler. Daha sonra karnının röntgenini çektiler, ‘Karnını üşütmüş. Bir şeyi yok, serum takarız, birkaç güne taburcu ederiz’ dediler. Sol eline iğne taktılar. Aynı gün akşam eli şişmeye başladı. Ben onu fark ettim ve serumu çıkarttırdım. Bu sefer de sağ eline taktılar. Sağ elinde de deri altına vermişler. Deri altına verildiğinde şişmeye başladı.”

‘ÇAY VE SOHBETİ KESMEDİLER’

Meryem’in elinin şişmeye başlaması üzerine hemen hemşire odasına koştuğunu ifede eden anne Solmaz, o gecenin sonunda yaşadıklarına ilişkin şunları anlattı:
“Hemşireye, ‘Çocuğumun kolu şişmeye başladı’ dedim. İnternetin başından kaldıramadım. ‘Kurban olayım yetişin, çocuğumun kolu fena’ dedim; ‘Geliyoruz’ dediler, çay ve sohbete devam ettiler. Ondan sonra hemen serumu çıkarttırdım. Gece saat 01.00’de ameliyata aldılar. Ameliyat sonrası bana bir pamuk verdiler. ‘Ov kızının kolunu, korkma’ dediler. Ben ovmaya başladıkça şişlik dirseğe doğru inmeye başladı. Ameliyatta, çocuğumun elini mahvetmişler.”

‘ÇOCUĞUM YARIM KALDI’

Ameliyatla ilgili hastanenin açıklama yapmadığını ve sonrasında minik Meryem’in elindeki morluğun yayıldığını söyleyen anne, “Ben o şokla kendime gelemedim. Ablam ‘Bu çocuğun elinin hali ne?’ dedi. ‘Pazartesiye kadar böyle kalacak, sonra kalçasından deri alıp dikeceğiz, hastada bir şey yok’ dediler. ‘Hiçbir şey yok da bu kızın kanı neden durmuyor?’ diyen ablam doktorlar ile tartışınca bizi Ankara’ya sevk ettiler. Buraya geldik ambulansla. Gelir gelmez ameliyata aldılar. Çocuğumun kolunun kangren olduğunu söylediler. 3 kez ameliyat oldu. 3 kez de anjiyo oldu. Çocuğumun kolu gibi dünyam da karardı. 4 yaşındaki çocuğumun elini alacaklar” diyerek feryat etti.
Anne Solmaz Ü., Meryem’in sağ elinin bugün ameliyatla kesileceğini belirterek, “Çocuğum yarım kaldı. İlgisizlikten çocuğum bu hale geldi. Buradan Cumhurbaşkanı’mıza, Başbakan’ımıza, milletvekillerine sesleniyorum. Bize yardım edin. Hatalı olan herkes cezasını çeksin. Yavrum sorumsuz, bilinçsiz hemşirelerin kurbanı oldu” diye konuştu.

SAVCILIK VE HASTANE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Yozgat Devlet Hastanesi yetkililerinin ulusal yayın yapan gazetenin sorusu üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Meryem Ü.’nün, hastaneye yatışının ikinci günü serum takılan kolunda şişlik ve kızarma olduğu, bunun üzerine serum tedavisinin sonlandırılarak soğuk uygulama ile elevasyon yapıldığı belirtildi. Konuyla ilgili Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı adli incelemenin devam ettiği kaydedilen açıklamada, “Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği idari inceleme başlatmıştır. Ayrıca Yozgat Devlet Hastanesi de disiplin soruşturması başlatılmış olup soruşturma süreci de halen devam etmektedir” ifadesine yer verildi.

Editör: TE Bilişim