Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği görevine kısa bir süre önce atanan Yrd. Doç. Dr. Mesut Sipahi, düzenlediği basın toplantısı ile yeni uygulamayacakları telefonda randevu sistemi hakkında bilgi verdi. 

TELEFONDA RANDEVU 

Hastanede poliklinik ve doktor sayısının sınırlı olmasından dolayı bazı bölümlerinden yetersizliğinden kaynaklı hasta sayısını da sınırlı tuttuklarını belirten Sipahi; 

“Bu nedenle dolayı maksimum hastaya poliklinik sırası vermek zorundayız. Hastanemize olan yoğun talepten dolayı da poliklinik sayıları erken saatlerde doluyor. Bu durum özellikle ilçelerden gelen hastalarımızın mağduriyetine sebep olmakta. Çok erken gelmelerine rağmen bazen hastanemizde sıra bulamamaktalar. Hastalarımızın mağduriyetini gidermek için randevulu sisteme geçmeyi planladık. Alt yapı çalışmalarını tamamladık. 12 Ağustos’tan itibaren internet üzerinden randevu sistemine ve hastaların hastanemizden ileri tarihli randevu alabilecekleri şekilde sistemi hayata geçiriyoruz” dedi. 

RANDEVUYA GELMEZSENİZ

Sipahi, randevu sisteminin avantajları olduğu kadar dezavantajlarının da bulunduğuna dikkat çekti. 
Sistemin avantajlarının hasta memnuniyetini artırmasının yanı sıra randevuya gelinmemesi halinde mağduriyet de doğurabileceğine dikkat çeken Sipahi, şunları söyledi: 

“Uzaktan gelen hastalar randevu saatinde gelip muayene olabilecekler. Ancak poliklinik randevusu alıp da gelinmemesi durumunda onun yerine muayene olabilecek hastanın hakkı yenilmiş oluyor. Vatandaşlarımızdan ricam poliklinik randevularına mümkün olduğu kadar uymaya çalışmaları. 

Hastanemizin bazı bölümlerinde hem poliklinik sayıları hem de doktor sayısı yetersiz olduğundan dolayı biz de bazen doktorumuzun rahatsız olması veya acil vaka durumları gibi durumlarda randevu sisteminde zaman farklılıkları olabilir. Bu konuda da hastalarımızdan anlayış talep ediyoruz.”

ÖZEL MUAYENE ZAMANI

Başhekim Yrd. Doç. Dr. Mesut Sipahi, ayrıca mesai dışı özel muayene sistemini de hayata geçirmeye hazırlandıklarının bilgisini verdi.
Sipahi şunları söyledi: “Mesai dışı polikliniğe başlıyoruz. Mesai dışında hastalar doktor seçip randevu alıp belirli bir ücret karşılığında muayene olabilecekler. Uygun ortam ve şartları hazırlıyoruz. Ona da en kısa zamanda başlayacağız.” 

Editör: TE Bilişim