Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaaslan, aile hekimleri yemekli istişare toplantısında bir araya geldik. Karaaslan, aile hekimlerinin yeni genelgeyle cumartesi günleri de hizmet vereceğini belirterek;

“Ailemizin bir üyesi olan aile hekimlerimiz yeni genelgeyle cumartesi günleri de aile üyelerine hizmete devam edecekler.bakanlığımızın uyguladığı programlarda ilimizi başarıyla temsil eden aile hekimlerimize ve aile sağlığı elemanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

AİLE HEKİMLERİNİN GÖREVİ

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından Aile Hekimlerinin hangi hizmeti verdiğini dair görev tanımı şu şekilde açıklanmıştır:

“Aile hekimi yaş, cinsiyet ve hastalık gruplarına yönelik izlem ve taramaları (kanser, yenidoğan, kronik hastalıklar, yaşlı sağlığı ve benzeri taramalar) yapar. Kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri (gebe, loğusa, bebek, çocuk izlemleri, aşılama hizmetleri gibi) ile birinci basamak tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetleri, sağlığı geliştirici hizmetler ile ana çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerini verir.

Evde takibi zorunlu özürlü, yaşlı, yatalak ve benzeri durumdaki kişilere evde veya gezici/yerinde sağlık hizmetlerinin yürütülmesi sırasında koruyucu sağlık hizmeti, birinci basamak tanı, tedavi rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini verir, tanı ve tedavisi yapılamayan hastaları sevk eder, sevk edilen hastaların geri bildirilen muayene, tetkik, tanı, tedavi ve yatış bilgilerini değerlendirir, ikinci ve üçüncü basamak tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri ile evde bakım hizmetlerinin koordinasyonunu yapar. Gerektiğinde kişiyi gözlem altına alarak tetkik ve tedavisini yapar. Sağlık raporu, sevk evrakı, reçete v.s. belgeleri düzenler.”

Editör: TE Bilişim