AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, ''En değerli tutamak olan sağlığımızı korumak adına gösterilen tüm çabaları sarf eden Hekimlerimizin yaptıkları görevin ne kadar kutsal olduğuna olan inancımız tamdır'' dedi.

     Açıkgöz 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti İl Yönetimi olarak, sağlıklı toplum olabilme yolunda, vatandaşların sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmeleri adına var gücüyle çalışan doktorların başta olmak üzere tüm sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

     Açıkgöz, şunları kaydetti:

     ''Herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaşan bireylerin, tekrar sağlıklarına kavuşmalarında ve insan sağlığını tehdit eden tüm olumsuzluklardan korunmasında, ölüm ve hayat arasında en sağlam köprü, en değerli tutamak olan sağlığımızı korumak adına gösterilen tüm çabaları sarf eden hekimlerimizin yaptıkları görevin ne kadar kutsal olduğuna olan inancımız tamdır.

     İnsanı yaşatmayı ve insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz.''

     AK Parti Yozgat Kadın Kolları Başkanı Hülya Sarıaslan da ''İşte hekimliğin dünyanın en zor ama en onurlu ve kutsal bir meslek olmasının temelinde, yine en kıymetli varlık olan bizleri yani insanları yaşatma ve iyileştirme sorumluluğunun yatmasıdır'' diyerek, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

     ''Onun içindir ki hekimlerimiz uzun ve zor bir eğitimden geçirilmekte, bu eğitim süreci içerisinde sorumlulukları defalarca hatırlatılmaktadır. Aslında yemin ederek görevine başlayan her hekim, bu yeminiyle insanların kendilerine emanet ettiği en değerli varlıklarına ve canlarına hiçbir ayrım gözetmeden sevgiyle, hoşgörüyle, sabırla ve özveriyle hizmet sunmayı da taahhüt etmiş olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Yozgat AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı adına, insanlığa daha sağlıklı ve nitelikli bir yaşam sunabilmek için gece gündüz fedakarca görev yapan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.''

CHP İL BAŞKANI KAYTAN

     CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan da yaptığı yazılı açıklamayla 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

     Kaytan, açıklamasında, insan yaşamının devamlılığını ve gelişimini en kaliteli şekilde sağlamak gibi değerli ve kutsal bir göreve sahip olan tıp emekçilerinin, bu görevi yerine getirmek için gece gündüz fedakarca çalıştıklarına vurgu yaptı.

     ''Haksız uygulamalar ve uygunsuz çalışma koşulları ile son derece zor durumda kalan doktorların'', tıp emekçilerinin, sağlık bulmak için gittiği hastanede kuyruklarda sağlığını yitiren, parası olmadığı için tedavi göremeyen hastaların çilesinin 9 yıldır sürdüğünü ileri süren Kaytan, açıklamasını şöyle tamamladı:

     ''Ülkemizde AKP'den dolayı mağdur olan ve sokaklarda sesini duyurmak isteyen meslek gruplarından biri de sağlık emekçileri ve doktorlarımızdır.

            Büyük sorun ve sıkıntılarla karşı karşıya olan sağlık emekçilerimiz ve doktorlarımız, Tıp Bayramında sorunlarına çözüm istemekte ve sosyal devlete sahip çıkmaktadırlar.

            Buna karşılık hükümet ise her zaman olduğu gibi gözünü, kulağını sağlık emekçilerimize de kapamıştır. Sağlıklı toplum oluşturabilmek için tüm yurttaşlarımızın sağlık hizmetlerinden eksiksiz olarak yararlanabilmeleri temennisiyle, bizlerin sağlığı için canla başla mücadele eden tüm sağlık emekçilerimizin ve doktorlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım.''

Editör: TE Bilişim