BAZI konular vardır ki; 'haklı' çıkmaktan çok, 'yanılmış' olmayı tercih edersiniz. Bunu kendi adıma birden fazla söyleyip, yazmışımdır, 'keşke yanılmış olsaydım' diye. Tarihi Roma Hamamı kalıntılarının gün yüzüne çıkartılması, Yozgat turzmine katkı sağlamasını çok istedik. Ama olmuyor. Biz bu işi beceremiyoruz.
Yozgat'ta şuan mevcut olan tarihi ve turistik değerler, yetişmiş olduğu isimler ile daha bir çok alanda sahip olduklarının yüzde 25'i başka bir ilde olmuş olsa, dünyayı ayağa kaldırır. Maalesef bizim elimizde heba olmaya devam ediyor, her şey.
Sarıkaya ilçesi Yozgat'a değil de, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Çorum'a bağlı olmuş olsaydı, Roma Hamamı kalıntılarının tamamı çoktan gün yüzüne çıkarılmış, gelen turistlerin kalabileceği oteller, moteller kısaca konaklama tesisleri birbiri ardına bölgede çoktan dikilmiş olurdu. 
Uzağa gitmeye gerek yok. Hemen yanıbaşımızda Hattuşaş. Yozgat'a 33 kilometre uzaklıkta. Geçmişte Yozgat il sınırları içerisinde, bir arpa boyu yol alınamıyor. Çorum'a bağlanıyor, Hattuşaş'ın nimetlerinden sonuna kadar yararlanılıyor. Kazankaya Kanyonu da aynı durumda.
Önceki yazılarımdan birisine yapılan yorumda 'Önce, sözde ve işte kaygısı olan ve olması gereken aktörler, samimiyetin gereğini icra etmeliler, diye düşünüyorum' denildi. Doğru bir değerlendirme. Ancak, Yozgat'ta konuların aktörleri ne yazık ki hep 'figüran' olup, günü kurtarma derdinde. O nedenle, Yozgat'ta Roma Hamamı ve benzerleri tanıtılamıyor. Bir noktaya gelinip, tıkanıyor. Komşumuz kanyonu turizme açıyor, biz seyredip, havasını atmanın ötesine gidemiyoruz...