TOPLUMLARI kemiren ve çökerten en tehlikeli gelişme ahlaksızlıktır. Ahlaken düşük toplumlar gelişmiş olsalar da çökmeye yok olmaya mahkumdurlar. Tarihte ahlaksızlıkları ve zulümleri nedeniyle helak olmuş,tarihin çöplüğüne atılmış kavimleri- devletleri okuyor   Onlardan ders çıkarmaya çalışıyoruz. 
Uyuşturucu, alkol, kumar , fuhuş insanların baş düşmanı konumunda olan alışkanlıklardır. Uyuşturucunun her cinsi ile karşılaşıyoruz. Gencecik bedenlerimiz Uyuşturucuya alıştırılıyor adeta suç makinasına dönüştürüyorlar. Bir insanı değil bir aileyi bir nesli mahvediyoruz. Bundan daha kötü bir Düşmanlık olur mu? Para Uğruna yapılacak bir melamet değildir. Bu rezilliği bu kepazeliği insanlara reva Görenler insan olamaz. İnsanlığa bela edilmiş olan rezil bir alışkanlıktır.
Böylesine. bir düşmanlığın para adına yapıldığına inanmak istemiyoruz. Bu bir yıkımdır, bu bir ihanettir ve düşmanlığın alasıdır. Ha insanları topla tüfekle yok etmişsin ya da uyuşturucu ile... Aralarında fark var mı? Para için bu kepazelik yapılır mı?  Böylesine Sapık bir Alışkanlık olsa olsa bir milletin gençliğini- geleceğini yok etmeye Yönelik bir ihanet olabilir. Biz de bu ihanete ne yazık ki seyirci kalıyor duyarsız davranıyoruz. Istatistikler uyuşturucu yaşının 13 - ilkokul çağlarına kadar düştüğünü gösteriyor, en tehlikeli YAŞ ise 13- 14 -15 Yaşları arası. 
Aman... Yozgat'ta böyle bir şey yok diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Yozgat gençleri de maalesef bu tehlikenin tam ortasında. Her türlü uyuşturucuyu kolaylıkla buluyor cadde cadde taşıyorlar. Zehirin hertürlüsü mevcut, o olmadı poşet poşet bayıltıcılar, ilaçlar, haplar, içecekler dolaşıyor zavallı Gençler'e ulaşıyor ve alışkanlığa dönüştürülüyor. Artık zabıta tedbirleri de yetersiz kalmaya başladı. Okullar, öğretmenler, aileler ve toplumun tüm birimleri bu kötü alışkanlıkla mücadele etmek için görev üstlenmelidir.
Uyuşturucu - alkol ahlaksızlığın bir dalı, toplumun ve insanların düşmanı bir değil ki? Fuhuş, hırsızlık, dolandırıcılık, her türlü sapkın iliskiler yer alıyor. Şüphesiz ki bunları ayrı ayrı ele almak Lazım. Dünya istatistikleri ile Türkiye istatistiklerini karşılaştırmak gerekiyor. Şunu Söylemek mümkün Türkiye bu rezaletin hedef noktasında olan ülkelerden birisi. Niçin mi? Müslüman ülkelerin Ağabeyi konumunda olduğu için. Hedef Türk ve Müslüman dünyasını yok etmek değil mi?
Uyuşturucu ve Ahlaksız Saldırıyı maddi olarak değerlendirmek aptallık olur. Bu bir toplumsal saldırı ve soğuk savaş hadisesidir. Şimdi Türk toplumu olarak bu rezalete karşı savaşmazsanız başarılı olamazsınız. İç İşleri Bakanı'mız ne dedi? "Artık biz uyuşturucu ile Mücadele'yi de terörizmle Mücadele'nin içinde sayıyoruz!" Saymak zorundasınız. Çünkü geleceğiniz yarınlarınız katlediliyor.
Yozgat bu çemberin dışında değildir dedik. Aynen Öyledir Yozgat da bu Tür sapkın alışkanlıkların hedefinde olan bir Anadolu şehridir. Inanıyorum ki güvenlik güçlerimiz, devlet birimlerimiz ahlaksızlıkla mücadele ediyor ve  yetersiz kalıyor. Neden mi? Çünkü bu Mücadele'de anne- baba ebeveyn, okul, ÖĞRETMEN ve tüm toplum birimleri olarak birlikte mücadele etmek zorundayız. Top yekün bir mücadele Şart diyoruz. Yozgat istatistiğini bilmiyorum ama tehlikenin küçümsenmeyecek boyutlarda OLDUĞUNU biliyor tüm hemşehrilerimi uyarmak istiyorum. Ahlaksızlık bizi boğmadan: Gelin bu Mücadele'nin içinde hep birlikte yer alalım ve her türlü 
ahlaksızlığa dur diyelim.