Daha önce ki yazılarımda da vurgulamıştım Yozgat’ta açılan her yeni sayfa şehrin gelecek güzel günlerinin habercisi ve müjdecisi gibi algılansa da geçen süre zarfında yapılan uygulamalar veya gelinen sonuç akıllara ‘yinemi aynısı’ sorularını getiriyor.

Söz verilen ve vaat edilenin ardından işin proje safhasında ve tatbiki aşamasında ortaya çıkan tablo sanki geçmiştekinin bir benzeri veyahut geçmiştekinin aynısı türünden oluyor. Verilen değişim, yenilik ve farklılık sözleri ne hikmetse bir süre sonra sadece geçmişte var olanı yenileme ve geçmiştekini değiştirme olarak karşımıza çıkıyor.

Karamsarlık yaratma ve eleştirmeden çok kaygı ve endişelerimi dile getirmek istiyorum ve biliyorum ki Yozgat’a kendini beğendirmek zordur. Yozgat’ta yaptığın gazeteciliği, ustalığı, zanaatını veya şehir için yaptığın çalışmayı beğendirmek, kabul ettirmek zordur. Eleştiri oklarının en serti hiçbir zaman hiçbir konuda gayret ve girişimlerde bulunmamış yönlerden gelir genellikle.

Yozgat Belediyesi Büyük Cami altına inşa edilen küçük kulübelerin yıkımı yönünde bir karar aldı ve yıkımına başladı. Daha önceki belediye başkanı döneminde Büyük Cami restorasyon projesi kapsamında inşa edilen kulübeler yıkıldı. Şimdi oraya farklı bir proje uygulamayı planlıyor Yozgat Belediyesi. Kulübelerin yıkılmasıyla da akıllara şu soru geliyor "Yozgat’ta uygulanan projelerin ömrü kaç yıl?"

Kaldırılması veya yerinde kalması şehir için çok önem arz etmiyor veya şehrin kaderini etkilemiyor ancak bu uygulamadan hareketle Yozgat’a uygulanan proje ve hizmetler neden kalıcı olmuyor? Neden bir önceki yapılan hizmet veya proje eksik, yanlış veya hatalı bulunuyor ve sil baştan başa dönülüyor?

Yozgat Belediyesi’nin şu anki mevcut yönetiminin uygulamaya çalıştığı projeler ve hizmetler an için kalıcı, doğru ve mantıklı bulunabilir ve gerçekten de öyledir belki. Ancak yarın bir beş yıl sonra onların yıkılmayacağını, sökülmeyeceğini ve yanlış bulunmayacağını garanti edebilen var mı? Dün alkışlar eşliğinde şehirde yer alan reklam panolarını da süslediğimiz Büyük Cami projesini bugün yıkma kararı aldık mesela.