24 Haziran Pazar Günü, yeni sisteme göre yapılacak olan en erken genel seçimde Cumhurbaşkanı adayları belli oldu. Şimdi sırada siyasi partilerin milletvekili adayları ve sıralamaları netlik kazanacak. Yozgat'tan 4 vekil Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gidecek. Bu isimler kimler? sorusunun yanıtını herkes arıyor. İktidar partisinin aday listesi kadar, seçim ittifakı yaptığı MHP'nin de ilk sırasında hangi isim yer alacak ciddi merak konusu. 
Merak edilen diğer bir konu ise mevcut 4 vekilden kimlerin listede yer alacağı. Cemil Çiçek'in aday gösterilmeyeceği, yerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Ankara'dan aday gösterileceği ileri sürülüyor. Aynı şekilde MHP'den aday gösterilmeyeceğine kesin gözüyle bakılan Şevkat Çetin'in yerine ise Sadir Durmaz'ın adaylığından bahsediliyor.
Bu durumda Cumhur İttifakının iki ağır topu Yozgat siyasetinden uzak kalacak gibi görünüyor. Yeni seçim bölgeleri olan Ankara ağırlıklı siyaset için hazırlanıyorlar. Öyle tahmin ediyorum. Her iki isminde Yozgat'a uzun süredir uzak duruyor görüntüsü vermeleri söylentileri doğrular nitelikte. Ancak, diğer bir ihtimal daha var. Her iki isim, parti yönetiminde belirli yere sahip, sözü geçerli. Yozgat'a gelip, diğer aday adayları arasında 'taraf olma' ihtimalini dikkate alarak Yozgat'a gelişlerini biraz ertelemiş olabilirler. Bu da ihtimal dahilindedir...
Bekir Bozdağ'ın Ankara'ya çekilmesi durumunda mevcut milletvekillerinden birisinin listeye girme ihtimali de yüksek görünüyor. İktidar partisine yakın çevreler, seçimlerde 'abilik görevi' üstlenecek bir isme ihtiyacın olduğunu, bu isminde mevcut vekillerden birisinin listede yer almasını gerektirdiğinden söz ediyorlar. Ne kadar doğrudur. Göreceğiz.
CHP'de Ali Keven ismi öne çıkmasına karşın, Boğazlıyan faktörü de gözardı edilmiyor. Yozgat'ta CHP'nin en fazla oy aldığı ilçe olma özelliğine sahip Boğazlıyan, geçmiş seçimlerde etkili oldu. Listenin ilk sırasına Boğazlıyan'dan bir ismin getirilmesini sağladı. Ancak, CHP oy kaybı yaşadığı da unutulmamalı. O nedenle CHP, dengeleri dikkate alarak listenin ilk sırasını belirleyecek gibi görünüyor. 
İyi Parti sakin. Aday adaylarının tanıtımını gerçekleştirdi. Süpriz veya öne çıkan bir isim yok. Genel Merkez tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda listenin ilk sırasında kim olacak belli olacak. İyi Partide süpriz bir ismin, daha doğrusu aday tanıtım toplantısına katılmayan bir ismin aday gösterilebileceği ihtimalinden de söz ediliyor. Sözü edilen isim eski Milletvekillerinden Mesut Türker değil ise, başka bir ismin süpriz aday olarak listenin ilk sırasına konulabileceğine pek ihtimal vermiyorum/veremiyorum. 
Saadet Partisinde listenin belli olduğu konuşuluyor. Süpriz çıkması beklenmiyor. DP'nin Yozgat'tan bir adayı olmayacak gibi görünüyor. Bu gün ve yarın ne söylenirse söylensin. Hepsi bir yere kadar, hepsi hikaye. Pazartesi günü durum netleşecek, şapka çıkacak, kel görünecek...