Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta mücadele eden temsilcilerimizden Sorgun Belediyespor ve Yozgatspor, Yozgat derbisi olarak adlandırılacak maçta Sarıkaya İlçe Stadı’nda karşı karşıya geldiler.
Maçın tamamında üstün olan taraf Sorgun Belediyespor olmasına karşın sahadan galibiyetle ayrılan ve üç puanı hanesine yazdıran Yozgatspor oldu.
Sorgun Belediyespor’un bu maçtan galibiyetle ayrılamamasının tek sebebi Yozgatspor kalecisi Aykut idi. 
Maçın tamamında kalesinde güven veren Aykut, geçen yıl gerek Sorgun’da ve gerekse Merzifon’da oynadığımız maçlarda da böyle güzel kurtarışlar yapmıştı.
İlk yarıda köşeye giden üç gollük şutu son anda uzanarak kornere çelen Aykut, yaptığı bu kurtarışlarıyla, kendi defansına da güven verdi ve onların maçta kalmasını sağladı.
6. grubun puan cetveline bir göz atacak olursak, ligin en az gol yiyen takımı Yozgatspor. Bu istatistikte Kaleci Aykut’un rolünün çok büyük olduğunu söylemek yanlış olmaz. Arkasındaki kaleciye çok güvenen Yozgat defansı, onun sayesinde iyiymiş gibi gözükse de bana hiç güven vermedi. Bir kaleci her zaman böyle gününde olmayabilir. O zaman da kalenizde golleri görmeniz kaçınılmaz olur.
-Bu futbol ile şampiyon olunmaz
Yozgatspor’da şampiyonluk şarkılarının söylendiğini çok iyi biliyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde görünmeyen bir statüye sahip böyle bir ligde, dileğimiz o dur ki, Yozgatspor bir an önce bir üst lige çıksın. Yoksa TESKOMB Başkanı Sayın Abdulkadir Akgül’ün kıymetli paracıklarına çok yazık olacak. Bu takım, bu futbol ile şampiyon olamaz. Şayet hedefte şampiyonluk varsa, harcanan bu kadar para boşa gitmeden, devre arasında takviyeler yapılmalı ve Yozgatspor bir üst lige çıkarılmalıdır. 
Şu anda puan cetvelindeki Yozgatspor ile Zara Belediyespor’un arasında 6 puanlık bir fark gözüküyor. Yalnız Zara Belediyespor’un bir maçı fazla. Şayet Zara Belediyespor’un bay geçtiği hafta Yozgatspor oynadığı maçı kazanırsa, puan farkı 3 e inecek. Ligin ikinci yarısında Zara Belediyespor iki kez Yozgat deplasmanına gelecek. Yani buradan şunu çıkarabiliriz. Biz, kendi göbek bağımızı kendimiz keseceğiz. Ancak bu futbolla bunun imkansız olduğunu bir daha söylüyorum. Devre arası mutlaka takviye yapılmalı.
-Sorgun sezonunun en iyi mücadelesini sergiledi
Diğer yandan Sorgun Belediyespor’a gelirsek, ben takımımızın dünkü futbolunu alkışlıyorum. Gerçekten çok iyi mücadele ettiler. Biz bundan önceki maçlarda da bu mücadeleyi sergiliyorduk. Ancak maçın sadece bazı bölümlerinde böyle istekli ve arzulu oynayabiliyorduk. Dünkü maçta, oyunun tamamında arzulu, istekli olan, koşan, mücadele eden taraf Sorgun Belediyespordu.
Şimdi okurlarımız bize sorarlar. ‘Madem bu kadar iyi oynuyorduk da, neden puan cetvelinin alt sıralarındayız’ diye. İnanın bu sorunun yanıtını vermek çok zor. Ben dünkü maçta üç puanı Yozgatspor aldı diyemiyorum. Kaleci Aykut aldı diyorum. Ne demek istediğimi sanırım bu yanıt çok güzel açıklıyor.
Bir kaleci takımın yarısı demek. İşte gördük, ilk yarıda üç tane nefis şut. Üçü de köşeye gidiyor, üçünü de kaleci çıkarıyor. 
Bu arada maçın hakemine de biraz değinmek istiyorum.
Çaldığı düdükler ve çalmadığı düdüklerle maçın seyir zevkini yok eden bu hakemleri nereden bulurlar anlamıyorum. Her pozisyona düdük çalan bir hakem, taraftarlardan korkuyor demektir. Peki korkuyorsan ceza sahası içerisinde iki kez elle kesilen topları niçin penaltı ile cezalandırmadın. Bunu da düşünürsek, hakemin yetersizliğini konuşmak daha doğru olur. 
Ben Sorgun Belediyesporlu futbolcuları, gösterdikleri bu mücadeleden dolayı kutluyorum. Böyle mücadele etsinler, zaten başarı mutlaka gelecektir. Onlara yakışan budur. Geç olmakla beraber, bir takım olmaya başladılar. Bu durum taraftarlarla aralarındaki soğuk rüzgarları da ortadan kaldıracaktır.
Bu maç bitti. Gelecek maçlara bakmaktan başka çaremiz yok.
Yenilgiye rağmen tebrikler çocuklar diyor, Yozgatspor’a da 3. Lig yolunda başarılar diliyorum.