BU haftaki köşe yazımıza başlamadan önce, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Zeytin Dalı Harekatı'nı sonuna kadar destekliyor, buradan Türk Silahlı Kuvvetlerine, kahraman askerlerimize ve Mehmetçiğimize başarılar diliyor, Kızıl Elmaya Adım Adım sloganıyla bende katılıyorum. Allah her zaman ve her yerde ve daima Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve kahraman askerlerimizin ve Mehmetçiğimizin, yar ve yardımcısı olsun.Tanrım Türk Ordusunu, vatanını, bayrağını ve askerini korusun.İkinci olarakda, Yozgat Valiliği'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütlerine yönelik Afrin’e başlattığı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev alan Mehmetçiklere moral amacıyla Yozgatta evlere, işyerlerine, resmi kurum ve kuruluşlara ‘Bayraklarınızı Asın’ çağrısında bulundu. Bende bu çağrıyı destekliyerek, buradan tüm Yozgatlılara 'hepimiz evlerine, iş yerlerine bayrak asalım' diye, çağrıda bulunuyorum. Evimi hemen bayraklarla donattım. Yolun açık olsun.Mehmetim, Allah her zaman ve her yerde yar ve yardımcın olsun, diyerek bu haftaki köşe yazıma başlıyorum..

Otopark görevlileri, soğuktan, kardan, yağmurdan, çamurdan, hem korunmak ve barınabilecekleri, yetkililerden küçük bir portatif kulube istediklerini bize duyurdular. Bizde köşemizde işte yazıyoruz.Duyun otopark memurlarının sesini. Otopark görevlileri ile teker teker yaptığımız röportaj esnasında; yazın sıcaktan, kışın ise soğukta kalmaktan dolayı mağdur olduklarını her fırsatta dile getirdiler ve ekliyorlar.Soğuktan, yağmurda, karda, tipide ve fırtınadan korunmak için, caddeler üzerinde bekliyecekleri ve korunabilecekleri küçük bir portatif kulubelerinin olmasını yetkililerden bekliyorlar.

Buradan Yozgat Belediyesi Park İşletmesi ve Ulaşım Müdürlüğündeki yetkililere çağrıda bulunuyorum. Umarım onlarda bu yazımızı okur, dikkate alır, gereken işlemi yaparlar.

Hafta içi saat 09.00’dan akşam 17.30’a kadar, haftasonu, Pazar günleri hariç, Cumartesi günleri, sabah 10.30’dan, akşam 17.30 a kadar, dinlenmeden, durmadan, canla başla, dişini sıkarak, sırf evine ekmek götürebilmek ve ekmek parası kazanmak için, kışta, yazda, yağmurda, karda soğukta, tipide, yazın ise yakıcı güneş altında, canla başla ayakları üzerinde dinlenmeden, mola vermeden, durarak, büyük bir özveriyle çalışmakta ve bir nispet karınca kararıncada olsa Yozgat Belediyemize ek gelir sağlamaktadır. 'Elden bir şey gelmiyor, her şey Belediyemizde bitiyor' diye çaresiz eli kolu bağlı soğukta titreye titreye ayakları üzerinde 8 saat durarak çalışmaktadırlar. İşlerinin yoğun olmadığı zamanda ise oturup dinlenerek ve soğuktan ayazdan korunarak, çalışabilecekleri bir mekanlarının kulubelerinin olsun istiyorlar. İşte bu haftaki köşe yazımızda, buradan otopark görevlilerin seslerini, ilgililere duyurmak istedim. Umarım yetkililer duyar sesimizi, gerekeni yaparlar. Bu konuya değinmekle başka bir amacımın olmadığını ve art bir niyete sahip olmadığımıda buradan saygıyla belirtmek isterim.

Sadece Lise Caddesi'nden Postanenin önüne kadar, Saat Kulesi noktasına kadar, cadde üzerinde 5 tane otopark görevlisi bulunmaktadır. Bu noktalardan başka diğer otopark noktaları ise şöyle sıralayım; Belediye önü, Sakarya Caddesi, Özel İdare önü, Vali Konağı arkası, eski Askerlik Şubesi Bahçesi önü -yani eski dolmuş ve otobüs durağı- Makro önü, Ankara Caddesi, Sivas Caddesi, Lise Caddesi, Merkez Orta Okulu bahçesi v.b.

Yozgat'ta sadece belirli üç noktada Otopark görevlilere ait kulube var. Diğer Otopark noktalarınıda birer tane kulube konulması isteniyor. Sizde onların yerine kısa bir süreliğine kendinizi koyun ve düşünün, bana hak vereceğinize inanıyorum. Haydi hayırlısı bakalım, yazdığımız bu yazıyı yetkililer okur ve dikkate alarak müsait caddeler üzerinde münasip bir yere otopark görevlileri için de kulubeler yerlerine yapılır.

Gününüz aydın olsun efendim, kalın sağlıcakla....