Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Davut Erdem Şahin’in danışmanlığında hazırlanan ‘Nida isimli’ yerli otomobil, TUBİTAK tarafından 12’ncisi düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları'nda (Efficiency Challenge Electric Vehicle) 7’nci oldu. 
Uluslar arası düzeyde gerçekleşen yarışmada derece elde eden Bozok Üniversitesi 3 M Elektro Topluluğu (66), 34 takımla yarıştı. Atılganlar ismi ile yarışmada yer alan ekibin uzun süren zorlu bir hazırlık sürecinin ardından tasarladığı Nida isimli otomobil, saatte 66 kilometre hıza sahip.
TUBİTAK, Akyol Asonsöz, Erayna, Genbak’ın sponsor desteği ile hazırlanan otomobil, kurşun asit aküyle yarışan ve ilk ona giren tek takım olma özelliğine de sahip. 
"Efficiency Challenge Electric Vehicle" adıyla düzenlenen yarışlarda dereceye girenlere ödülleri, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin ve diğer ilgililer tarafından verildi.
Uluslar arası düzeyde gerçekleşen yarışmadan başarıyla çıkan ekip, Yozgat’ın gururu oldu. 
Tasarlanan otomobilin ilerleyen süreçte daha da geliştirilerek, 2 kişilik günlük hayatta kullanılabilen yerli elektrikli bir araç hedefleniyor. 

Editör: TE Bilişim