YOZGAT Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat İl Genel Meclis Başkanı İskender Nazlı, Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara'ya adeta çıkartma yaptı. Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat heyetine yol gösterdi. Yozgat'tan giden heyet, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaret etti. 

Kurum ile yapılan görüşmede, İl Özel İdaresi'nin araç ihtiyacına yönelik talebin dışında yeni bir şey yok. Yozgat Spor Vadisi 2 Etap Projesi, Çapanoğlu Büyük Camii düzenlemesi, Menekşe Evler Kentsel Dönüşüm, Millet Bahçesi Projesi ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. 

Hadi Spor Vadisi ikinci etabını da yeni bir proje olarak kabul edelim. Diğer konular daha önceki ziyaretlerde de gündeme getirilmişti. Konuşulmuş, destek veya destek sözü alınmıştı. Her gidişte, aynı konular üzerinde durulmasının bir nedeni olmalı. Örneğin, 'bu projelerle ilgili verilen sözler yerine getirilmiyor mu?' sorusu akla gelebilir/gelmektedir. 

Verilen sözler yerine getiriliyor ise, 'o halde Yozgat'ın yeni bir projesi yok!' da diyebiliriz. Hal böyle olunca Yozgat'ın sorunu, Yozgatlının herhangi bir talebi, beklentisi de bulunmuyor anlamı da çıkar. Yapılan ziyaretleri böyle okumak, anlamdırmak da  mümkün. 

Belediye Başkanları, ikinci yıl değerlendirmelerine yönelik yaptıkları açıklamaları haber haline getirirken, gerçekten hayıflanıyoruz. İlçelere, beldelere yapılan hizmetler, yatırımlar karşısında ağızımız açık kalıyor. 

Sorgun, Doğankent, Çekerek, Yerköy, Boğazlıyan, Akdağmadeni, Sarıkaya, Kadışehri, Uzunlu, Yenifakılı ilçelerinde, beldelerinde birbiri ardına projeler hazırlanıp, sosyal ve okonomik yönden gelişime ivme kazandırılırken, Yozgat merkez ile bazı ilçelerin, beldelerin belirli konular etrafında dönüyor olmasını anlamak mümkün değil. 

Yozgat il merkezinin takip ettiği konuların tamamı bugüne özgü bir durum değil. Dünden gelen/kalan projeler, çalışmalardan ibaret. Yozgat'ın il merkezi olduğu gerçeğinden hareketle projeler hazırlanmalıdır. 14 ilçenin, beldelerin, köylerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir yer olabilmesi için sosyal, kültürel, ticari projeler üretilmesi gerekir, düşüncesindeyim...